Koliko košta sopstveni dom u ''plutajućem gradu'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Koliko košta sopstveni dom u ''plutajućem gradu''

Izvor: RTS | Datum:31.03.2022.

Jedan bračni par iz Los Anđelesa izdvojio je milion dolara za stan na „stambenom brodu koji krstari" kako bi njihove ćerke tinejdžerke mogle da vide svet iz udobnosti svog doma.

Bet i Mark Hanter kupili su stambenu jedinicu na brodu „Storilajns Narativ" koji tek treba da započne svoju plovidbu, a koji je već poznat kao „ploveći grad" u kojem ljubitelji krstarenja mogu - da žive i putuju.

Kupovina od milion dolara ovoj porodici obezbedila je dvosobni stan sa dva kupatila na mega-brodu koji ima sopstveni bioskop, spa-centar, pivnicu, kliniku i biblioteku.

Planirano je da se gradi u Hrvatskoj krajen tekuće godine, i imaće ukupno 547 stambenih jedinica.

Kćerke u porodici Hanter, imaće 14 i 16 godina 2024. godine, kada bi ploveći grad trebalo da isplovi.

„Ranije smo razmišljali o plovidbi oko sveta sami pa smo uzimali časove za upravljanje plovilima, iznajmljivali jahte i brodove, ali na kraju smo shvatili da se toliko vremena potroši na održavanje, poslove i snabdevanje da bismo na kraju dobili - dan, dva nedeljno za uživanje u istraživanju i posmatranju. Takođe, problem je i prognoza i usaglašavanje dana plovidbe sa obavezama i vremenskim prilikama. Onda smo saznali da postoji nova kompanija koja gradi brod na kojem možemo kupiti stan. To je uklopilo sve naše potrebe u jednu celinu", rekla je Bet Hanter.

Bet dodaje da je lakoća života na potpuno opremljenom brodu tokom krstarenja previše dobra, da bi se prilika za kupovinu - propustila.

„Imaćemo dovoljno vremena za istraživanje i avanture jer je na brodu sve sređeno - nećemo morati da se bavimo kupovinom, kuvanjem, čišćenjem ili pranjem veša", ispričala je Bet.

Planirano je da „Narativ" obilazi svet svakih hiljadu dana, zaustavljajući se u određenim lukama na nekoliko dana. Stanovnici će moći da napuste glavni brod, ukrcati se na manje čamce ili skutere, i krenuti u istraživanje.

Stanovi na brodu koštaju počev od 400.000 dolara za zakup na 12 ili 24 godine.

Najluksuzniji stanovi koštaju do osam miliona dolara.

Na brodu postoji i program školovanja za mlade, a Bet kaže da neće imati problema da ostanu u kontaktu sa porodičnim prijateljima sa otvorenog mora i da će ih pozvati u posetu.

„Nadamo se da će naša porodica i prijatelji ploviti sa nama. Bićemo na brodu 13 nedelja bez prekida, tako da je plan da ljudi dolaze u posetu na nekoliko nedelja s vremena na vreme. Takođe ćemo steći nove prijatelje u našoj novoj zajednici, naravno", izjavila je.

„Naš plan je da iznajmimo našu sadašnju kuću, dok budemo boravili u našem novom stanu za odmor i istraživanje, što znači da će hipoteka biti uglavnom pokrivena", rekli su članovi porodice Hanter, komentarišući pokrivanje troškova.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: