Počeo Festival dječijih predstava Trebinje 2022 | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Počeo Festival dječijih predstava Trebinje 2022

Izvor: radio Trebinje | Datum:27.04.2022.

U Domu mladih Trebinje danas je svečano otvoren Festival dječijih predstava Trebinje 2022.

Otvarajući festival, zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković je istakao da je, nakon dvije godine pauze zbog virusa korona, srećan što je Trebinje opet domaćin dječijeg festivala, na radost naših mališana i njihovih roditelja.

On je dodao da je Grad Trebinje po 12. put domaćin ovom kulturnom događaju, koji je namijenjen našim najmlađim sugrađanima i po kojem je prepoznatljiv sam početak manifestacije 'Trebinjsko kulturno ljeto'.

„Najveća nagrada za svakoga od nas je iskreni dječiji osmjeh, upravo iz tog razloga potrebno je da organizujemo što veći broj ovakvih događaja, koji će uveseljavati naše mališane, na kojima će se družiti i koji će kod njih probuditi želju i interesovanje da se i sami uključe u različite sekcije kroz koje mogu iskazati svoju kreativnost i talenat“, naveo je Bošković.

On je napomenuo da je Grad Trebinje uvijek podržavao ovaj kulturni događaj i tako će sigurno biti i u budućem periodu, jer svi treba da se potrude da ovaj festival raste, razvija se i da iz godine i godinu okuplja najkvalitetnije učesnike iz regiona, koji će donositi radost za naše najmlađe sugrađane.

Nakon svečanog otvaranja, publici se predstavio dječiji hor “Bubamarac” iz našeg grada.

Od 13 časova na programu je muzička radionica “Mjuziklaža”, koju vode glumci Bojan Ivković i Branko Tijić.

Na sceni Doma mladih sutra će biti odigrana predstava “Tobija” Pozorišta mladih Sarajevo, a u petak se igra komad “Lepotica i zver” Pozorišta za djecu Kragujevac.

Predstave su u dva termina od 11 i 13 časova.

Organizator festivala je Dom mladih Trebinje, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: