Mobilni planetarijum u OŠ''Vuk Karadžić'': Osnovci ''putovali'' u svemir | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Mobilni planetarijum u OŠ''Vuk Karadžić'': Osnovci ''putovali'' u svemir

Izvor: radio Trebinje | Datum:28.04.2022.

Učenici iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ već dva dana mobilnim planetarijumom mogu, da proputuju svemirom, kroz prilagođeno predavanje o planetama, Sunčevom sistemu i sazvježđima.

Nemanja Rakić, astrofizičar sa PMF-a u Banjaluci precizirao je da u pokretnom planetarijumu  posjetioci mogu da vide poseban vid projekcije, da prate edukativne filmove o svemiru, sunčevom sistemu i još mnogo toga.

„Planetarijum je nastavno naučno sredstvo koje služi da se djeca animiraju na prirodne nauke i da bi im se približila osnovna znanja o svijetu koji ih okružuje, o Sunčevom sistemu, zvijezdama i galaksijama, na jedan interesantan i nezaboravan način“, rekao je Rakić.

Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ istakao je da je ovaj planetarijum značajan jer doprinosi promociji nauke kod mladih ljudi.

„Nadamo se da će planetarijum podstaći djecu na izučavanje astronomije, jer danas djeca reaguju na informacije koje dobiju putem medija više nego na one koje sami treba da potraže u knjigama, tako da je ovaj vizuelni prikaz na njih ostavlja mnogo jak utisak, posebno na manje uzraste“, ističe Vukanović.

Planetarijum će, nakon Trebinja biti predstavljen učenicima i u drugim školama u RS.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: