Ajron Mejden nastupio u punoj beogradskoj Areni | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Ajron Mejden nastupio u punoj beogradskoj Areni

Izvor: RTRS | Datum:25.05.2022.

Legendarni hevi metal sastav Ajron Mejden održao je sinoć koncert u ispunjenoj Štark areni u okviru svjetske turneje "Legacy Of The Beast 2022".


 
Koncert Ajrona Mejdena u beogradskoj Areni (Foto: Tanjug/ Zoran Stanić)
Bend predvođen pjevačem Brusom Dikinsonom vratio se poslije osam godina u Beograd, počevši nastup pjesmama sa 17. albuma "Senjutsu" (2021) - naslovnom, "Stratego" i "The Writing On The Wall", čiji su refren posetioci horski pjevali.

Tokom skoro dvočasnovnog nastupa, okončanog sa dva bisa, britanska šestorka je na oduševljenje preko 15.000 posjetilaca u Areni izvela i neke od svojih najpoznatijih pjesama poput "Run To the Hills", "Fear Of The Dark" i "The Trooper".

Dikinson se pokazao u izvrsnoj glasovnoj formi, stalno u pokretu, dodatno oduševivši umješnošću pravog bacača plamena tokom izvođenja "Flight of the Icarus".

Koncert Ajrona Mejdena u beogradskoj Areni (Foto: Tanjug/ Zoran Stanić)
Zaštitni znak benda pojavio se na pozornici najpre kao trometraška figura "Samuraja Edija", a potom i kao "Truper Edi" odeven u devetnaestovjekovnu britansku uniformu, dok se mačevao sa spretnim Dikinsonom.

Mejden su moćno grjmeli i protutnjali Arenom, pokazavši se kao bend u odličnoj izvođačkoj formi koji i poslije više od četiri decenije ozbiljno doživljava i radi svaki koncert.

Šlag na torti je bila ukusno izvođena koncertna pirotehnika kao i tradicionalni "let" dvoranom velike makete lovačkog aviona Spitfajer u završnoj pjesmi "Aces High", nakon čega je bend ispraćen višeminutnim ovacijama.

Predgrupa je bio bend Lord of d lost.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: