Sonja Marković i Isak Haračić počastili ljubitelje klasične muzike koncertom u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Sonja Marković i Isak Haračić počastili ljubitelje klasične muzike koncertom u Trebinju

Izvor: radio Trebinje | Datum:05.07.2022.

Kamerni duo koji čine Isak Haračić, violončelista i Sonja Marković, pijanistkinja održali su sinoć koncert u Muzeju Hercegovine.

Program kojim se publici predstavio duo izuzetnih mladih umjetnika svojevrsno je muzičko putovanje evropskim kontinentom, budući da su na repertoaru bila djela kompozitora iz Srbije, Češke, Estonije i Turske.

Marković kaže da kao duo nastupaju od 2019. godine, a ovo je prvi nastup pred trebinjskom publikom.

„Na programu su bile kompozicije M. Milojevića, B. Martinua, A. Parta i F. Saja. Posebno je zanimljiva sonata Fazila Saja koju smo premjerno izveli u Bosni i Hercegovini u maju ove godine na festivalu  'SVEM' u Sarajevu“, navela je Marković.

 

Haračić je rekao da se za nastupe pripremaju posebno i da se nađu na mjestu gdje imaju koncert.

„Na tamičarskom festivalu u Ohridu bili smo najbolji i kao nagradu dobili smo priliku da krajem septembra održimo koncert na nacionalnom festivalu klasične muzike u Rimu. Nas dvoje smo jedini umjetnici iz BiH koji su podržani grantom Evropske komisije da nastupamo na lokacijama koje nisu naše prebivalište“, istakao je Haračić.

Sonja Marković radi kao profesor u Muzičkoj školi Trebinje i član žirija na ,,Culley International Competition“ koje se održava u Njujorku.

Isak Haračić je zaposlen kao vođa dionice violončela u Sarajevskoj filharmoniji i član je međunarodnog Borders Orchestra.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: