PORODICA STANKOVIĆ IZ SOPILJA UDOMILA LANE | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

PORODICA STANKOVIĆ IZ SOPILJA UDOMILA LANE

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:19.07.2022.

Milan Stanković iz sela Sopilja kod Nevesinja, ima neobičnog ljubimca – malog bambija. Lane je pronašao nedaleko od svoje porodične kuće početkom maja, kada je išao da bere pečurke. Kako objašnjava, bilo je u jednom grmu i nije moglo biti starije od dan – dva.

„Kako se tu našlo i šta se desilo sa njegovom majkom nije mi poznato“, dodao je Stanković.

Donio ga je kući, preuzeo brigu o njemu i pružio mu ljubav i pažnju.

„Odmah smo ga počeli hraniti na cuclu, davali smo mu kozje mlijeko. Prvih nekoliko dana nije bilo baš lako, ali sada se već malo pripitomilo i naviklo na nas. On je naša velika radost, svi ga volimo, mazimo i pazimo“, ističe Stanković.

Rekao je da će brinuti o njemu koliko god bude potrebno, a u kući bi svi voljeli da ostane sa njima.

„Žao bi nam bilo da nas napusti i ode, jer smo se svi navikli na njega. Ali, ako ode u prirodu i nastavi svoj život daleko od nas, prihvatićemo, ipak je divljina njegovo prirodno stanište“, dodao je Stanković.

Na svom porodičnom imanju porodica Stanković uzgaja koze i bavi se poljoprivredom. Teškog rada i truda ima svakodnevno, tako da se trenuci odmora sa kućnim ljubimcem željno očekuju.

 

Verica Čupković Avdalović


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: