U susret Trebinje džez festivalu – Petodnevni praznik dobre muzike | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

U susret Trebinje džez festivalu – Petodnevni praznik dobre muzike

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.08.2022.

Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kabineta Predsjednika Republike Srpske i Grada Trebinja od 24. do 28. avgusta u našem gradu po prvi put organizuje festival pod nazivom „Trebinje džez festival“.

Prema riječima Miljana Vukovića, direktora Kulturnog centra Trebinje i direktora Trebinje džez festivala, planovi za ovaj muzički događaj su ambiciozni: „Cilj nam je da u narednom periodu napravimo jedan autentičan festival koji bi privukao veliki broj ljubitelja dobre muzike, potrudićemo se da festival obogatimo pratećim programima za sve uzraste. Postavljanjem festivala džeza koji će u Trebinju ugostiti muzičare iz regiona daćemo novi zamajac razvoju savremenog džeza u Republici Srpskoj, a turistima u Trebinju ćemo pružiti neophodan novi sadržaj. Organizovanjem ovakvog festivala želimo da pospješimo interesovanje za džez muziku i da publici ponudimo ono što džez jeste – muzika koju odlikuju izvrsnost i sloboda. Cilj nam je da posljednja dekada avgusta mjeseca u narednim godinama bude rezervisana za džez.“

 

Glavni program Festivala održaće se na pet lokacija, a najkvalitetniji džezeri nastupiće na binama koje su besplatne za publiku.

 

avgust – Jovan Maljoković i Balkan salsa bend – Bašta hotela „Platani“avgust – Marko Luis – Trg slobodeavgust – Combine Quartet – Kafe bar „Hedonija“avgust – Lena Kovačević – Amfiteatar na Crkviniavgust – Vasil Hadžimanov – Rok bar „Underground“

Pozivamo Vas da svojim prisustvom ispratite ovaj, za Grad Trebinje, izuzetno važan događaj.

 

 


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: