''Music & More SummerFest'': Održan koncert klasične muzike - finale takmičenja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

''Music & More SummerFest'': Održan koncert klasične muzike - finale takmičenja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:06.08.2022.

U okviru četvrtog Međunarodnog festivala ”Music & More SummerFest“ večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje održan koncert klasične muzike - finale takmičenja.

Tatjana Ranković, osnivač i direktor i festivala istakla je da je večeras organizovano prvo takmičenje u kategoriji koncerata za soliste i gudački orkestar.

„Ovo je prvo takvo takmičenje u okviru festivala 'Music & More SummerFest'. Kategorije su violina, viola, violončelo i klavir. Imamo šest studenata koji se takmiče u tim kategorijama, a finale laureata će biti 12. avgusta u Kulturnom centru“, navela je Ranković.

 

Na koncertnom programu našla su se dva koncerta za violinu i gudački orkestar Johana Sebastijana Baha, Telemanov Koncert za violu, Bokerinijev koncert za violončelo i orkestar i Bahov koncert za klavir i orkestar.

”Music & More SummerFest“ održava se četvrti put u Trebinju. Ove godine planirano je 11 koncerata u našem gradu i jedan u Mostaru.

Naredni koncert u Kulturnom centru Trebinje biće održan 9. avgusta.

 


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: