Koncertom Jovana Maljokovića i Balkan Salsa Benda počeo prvi džez festival u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Koncertom Jovana Maljokovića i Balkan Salsa Benda počeo prvi džez festival u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.08.2022.

Koncertom Jovana Maljokovića i „Balkan Salsa Benda“ u bašti hotela „Platani“ sinoć je počeo prvi džez festival u Trebinju.

Otvarajući festival, pomoćnik ministra za kulturu RS Tanja Đaković je istakla da je kulturna scena Trebinja bogatija je za još jedan festival.

„Sama ideja da Trebinje bude domaćin jednog ovakvog festivala javila se prije godinu dana zahvaljujući maksimalnom razumjevanju i podršci predsjednika RS Željke Cvijanović i grada Trebinja na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, kao i organizacionim sposobnostima Kulturnog centra Trebinje. Sa ponosom možemo da kažemo da će trebinjska publika i svi gosti koji vrlo rado dolaze u Trebinje imati priliku da u narednih nekoliko dana uživaju u zvucima džez muzike, zvucima muzike koja se sluša i stvara dušom“, navela je Đaković.

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje je rekla da je manifestacija "Trebinjsko kulturno ljeto" upotpunjena novim festivalom, istakavši da je riječ o istorijskom trenutku.

"Čast mi je i zadovoljstvo što je sa nama večeras vrsni džez muzičar Jovan Maljoković sa svojim Balkan Salsa Bendom. Nekoliko puta smo pomenuli da za naš grad tražimo samo najbolje“, istakla je Skočajić. 

Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje je naveo da je glavni zadatak ove ustanove da djeluje edukativno da mlađima pokažu na koji način muzika i umjetnost mogu da budu pokretač unutrašnjeg svijeta, ali i pokretač lokalne zajednice i regiona.

Trebinjskoj publici pored Jovana Maljokovića i Balkan Salasa Benda predstaviće se i Marko Luis - 25. avgusta na Trgu slobode, Combine Quartet u kafe baru “Hedonija” - 26. avgusta, Lena Kovačević - 27. avgusta u amfiteatru na Crkvini i Vasil Hadžimanov Bend - 28. avgusta u rok baru “Underground”.

Svi koncerti najboljih džez muzičara regiona koje organizuje Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Trebinja, kabineta predsjednika Republike Srpske i kompanije M:tel, počinju u 21 čas.

U slučaju kiše, koncerti koji su planirani na otvorenom, održaće se u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: