Osvojen najveći džekpot u istoriji | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Osvojen najveći džekpot u istoriji

Izvor: RTRS | Datum:09.11.2022.

Srećni vlasnik tiketa u SAD-u osvojio je rekordni džekpot od 2,04 milijarde dolara, što je najveći dobitak na lutriji u istoriji.
 


Dobitak na lutriji u Americi (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) 
Poslije više nedjelja bez pobjednika, samo jedan tiket osvojio je lutriju brojevima 10, 33, 42, 47, 56 i 10 za Pauerbol, navode iz Kalifornijske lutrije.

- Kalifornijska lutrija dobila je prvog milijardera u svojoj istoriji - objavila je Kalifornijska lutrija i navela da je srećni tiket prodat u Centru "Džo's Servis" u Altadeni, u Kaliforniji.

Srećni dobitnik treba da izabere da li hoće da dobije cijelu sumu, ali na rate tokom čak tri decenije, ili da bude isplaćen odjednom, sa 997,6 miliona dolara, navodi Pauerbol.

Prije ovog dobitka, 40 uzastopnih izvlačenja nije dalo nijednog velikog pobjednika zbog čega je džekpot porastao do nezamislive sume od preko dvije milijarde dolara.

Kako je suma rasla, rasla je i lutrijska groznica širom SAD.

Izvlačenje koje je prvobitno bilo predviđeno u ponedjeljak uveče moralo je da bude odloženo nekoliko sati jer je lutrija u jednoj od država koje učestvuju tražila više vremena da obradi podatke, navela je Kalifornijska lutrija.

Šansa za osvajanje džekpota kupovinom tiketa od dva dolara, bila je jedan prema 292,2 miliona.

Poređenja radi, po računici američkih zdravstvenih vlasti vjerovatnoća da nekoga pogodi munja je jedan prema milion.

Izvor: 021.rs


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: