Reprezentacija Argentine helikopterom evakuisana iz Buenos Ajresa (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Reprezentacija Argentine helikopterom evakuisana iz Buenos Ajresa (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:21.12.2022.

Fudbalska reprezentacija Argentine, koja je u nedjelju osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru, danas uspjela se izvući iz Buenos Ajresa helikopterom, pošto je predviđena parada autobusom bila onemogućena zbog najezde navijača i veselja stanovništva.


- Svjetski šampioni su preletjeli cijelu planiranu rutu u helikopterom, jer je postalo nemoguće da se nastavi put - napisala je na Tviteru portparolka predsjedništva Gabrijela Seruti i pozvala na nastavak slavlja u miru.

Prema podacima gradskih vlasti Buenos Ajresa, više od četiri miliona ljudi okupilo se duž puta kojim je trebalo da prođe reprezentacija, od kompleksa zgrade Fudbalske federacije Argentine i centra grada. Taj put je dug 32 kilometra.

Predsjednik federacije Čikvi Tapia izjavio je prije odluke o prelijetanju helikopterom da organi bezbjednosti ne dozvoljavaju nastavak puta.

- Hiljadu izvinjenja u ime svih igrača, šampiona - napisao je Tapia na Tviteru.

 

Fudbaleri koji su u 11.45 po lokalnom vremenu krenuli autobusom, uspjeli su da pređu desetak kilometara za tri sata. Okupljeni navijači su usporavali vožnju autobusa.

Lokalna televizija je prenijela snimke u kojima je između ostalog prikazan navijač koji je bezuspješno pokušavao da skoči na autobus tokom vožnje.

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je u nedjelju uveče Svjetsko prvenstvo pošto je u finalu u Dohi pobijedila branioca titule Francusku poslije jedanaesteraca sa 4:2, a poslije regularnog dijela i produžetaka bilo je 3:3.
 


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: