Fudbaleri Maroka dočekani u Rabatu kao heroji (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Fudbaleri Maroka dočekani u Rabatu kao heroji (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:21.12.2022.

Nekoliko desetina hiljada Marokanaca dočekalo je u Rabatu svoju fudbalsku reprezentaciju, nakon što su igrači nadmašili i najluđa očekivanja te sjevernoafričke nacije osvojivši četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 


Veliki broj navijača svih uzrasta okupio se duž rute od aerodroma do centra marokanske prestonice, kojom je išao otvoreni autobus u kojem su bili igrači selektora Valida Regragija.

Palili su baklje, mahali zastavama i plesali uz ritam bubnjeva dok je autobus prolazio uz veliku policijsku pratnju, a nasmijani igrači i selektor mahali su i slali poljupce svojim oduševljenim navijačima i pravili fotografije sa pristalicama u pozadini.

Na nekim mjestima duž rute, veliki broj okupljenih usporavao je autobus koji se kretao ka kraljevskoj palati gdje je igrače čekao kralj Muhamed VI kako bi "proslavili veliko i istorijsko dostignuće".

Kao prvi afrički i arapski tim koji je stigao do polufinala Svjetskog prvenstva, Maroko je ušao u istoriju i bio jedna od velikih priča o uspjehu turnira održanom upravo u arapskoj zemlji.

 

Nakon što je pobijedio bivše evropske kolonijalne sile Belgiju, Španiju i Portugal, Maroko je u polufinalu izgubio od Francuske. Na kraju je završio kao četvrti, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Hrvatske, ali je i to nadmašilo očekivanja većine Marokanaca.

-I dalje ne mogu da vjerujem šta se se desilo na ovom Svjetskom prvenstvu. Tim je sada postavio letvicu toliko visoko da nećemo biti zadovoljni ničim osim pobjede na predstojećem Afričkom kupu nacija - rekao je student Anur el Berkaui.

Marokanska reprezentacija je očarala mnoge arapske fudbalske navijače koji su u tom timu vidjeli svoj odraz. Igrači su mahali palestinskom zastavom nakon pobjeda i slavili na terenu sa majkama i djecom.

Tim je takođe imao veliku podršku širom Afrike.

- Kao afrički tim, oborili smo mnogo rekorda i učinili ceo kontinent ponosnim- rekao je stanovnik Rabata Omar Zorgan.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: