''Bubamarci'' oduševili brojnu publiku u Kulturnom centru | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

''Bubamarci'' oduševili brojnu publiku u Kulturnom centru

Izvor: radio Trebinje | Datum:22.06.2023.

Povodom Svjetskog dana muzike, večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje održan koncert dječijeg hora „Bubamarac“ iz našeg grada.

Umjetnički rukovodilac dječijeg hora Neda Tanasijević kaže da su pripremili veoma bogat repertoar koji je izvelo oko 50 članova „Bubamarca“.

„Pored horske dječije muzike, pripremili smo i klasične kompozicije počevši od Čajkovskog, Štrausa a imali smo i interesantno sviranje na novinama uz kompoziciju Kabalevskog. Ovaj put smo pozvali i naš rok bend 'Krugovi u žitu' sa kojima smo izveli stihove YU grupe, Idola i Bajage i instruktora. Takođe, na sceni nam se pridružio i plesni par – Nataša i Đorđe Traparić koji su plesali uz kompoziciju 'Devojko mala' od Idola“, navela je Tanasijević.

Milisav Sukonjica, takođe umjetnički rukovodilac hora rekao je da je večeras premijerno prikazan i spot za himnu „Bubamarca“.

„Došlo je vrijeme da napravimo i himnu za hor, ja sam napisao tekst i muziku, profesor Pero Bokić je sve snimio u studiju, a Slavenko Vukasović je zabilježio okom svoje kamere. Zbog obilježavanja Svjetskog dana muzike odlučili smo da koncert i promociju našeg spota organizujemo baš danas“, dodao je Sukonjica.

Podrška „Bubamarcu“ na ovom koncertu je bio i hor roditelja, koji je izveo numeru „Zemlja“, Ekatarine Velike.

„Mislim da su Milisav i Neda došli na ovu ideju iz vrlo prisnog i lijepog odnosa koji mi, roditelji imamo sa njima. Oni na jedan suptilan i profesionalan način rade sa našom djecom. Prema njima se ponašaju kao da su pravi profesionalci, vjerovatno zato što vide u njima da mogu mnogo toga da iznesu. Mi roditelji se baš potrudimo da ispoštujemo sve dogovore, da učinimo sve što je do nas kako bi cijela priča imala lijep okvir“, rekla je Jefimija Ot, član hora roditelja malih „Bubamaraca“.

Lana Jakšić redovan je član dječijeg hora „Bubamarac“ od njegovog osnivanja.

„Mnogo mi se dopada naš hor, uvijek kroz igru i zabavu učimo nove pjesmice. Baš sam srećna što smo pripremili ovaj koncert večeras i nadam se da ćemo još nastupati i pjevati“, rekla je Lana.

Koncert dječijeg hora „Bubamarac“ organizovali su Kulturni centar Trebinje i Udruženje za njegovanje i razvoj muzičkog stvaralaštva kod djece „LirArt“ iz Trebinja.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: