Lejk Fest: U Nikšiću od 4-6. avgusta Bijelo dugme, Idoli, Kerber, YU grupa… | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Lejk Fest: U Nikšiću od 4-6. avgusta Bijelo dugme, Idoli, Kerber, YU grupa…

Izvor: RTNK | Datum:06.07.2023.

U multimedijalnoj sali Univerzitetsko sportsko kulturnog centra u Podgorici upriličena je konferencija za medije povodom najave ovogodišnjeg Lejk festa.

 

 

Prisutnima se na početku obratio direktor festivala, Peđa Zečević, koji je istakao značaj festivala na pozicioniranju Nikšića kao prepoznatljivog kulturnog i muzičkog centra, a govorio je i o radu i trudu ekipe Lake Festa tokom proteklih godina i o značaju finansijske i medijske podrške ljudi koji su uključeni u samo održavanje festivala.

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, istakao je da je grad po prvi put generalni sponzor festivala i da su mnogi koji pokrivaju sada značajne funkcije u Opštini “djeca Lake Festa”. Takođe je napomenuo koliko se prostor Krupačkog jezera dodatno obogatio raznim sadržajima i istakao da se nada da će festival dočekati i dvadeseto i trideseto izdanje.

Nemanja Pejović, brend menadžer, kazao je da partnerstvo ima dodatnu vrijednost i kroz zelene akcije, „pa ćemo i ove godine, kroz kampanju Nikšićko Green – Rock&Recycle, sa posjetiocima dati doprinos očuvanju životne sredine.“

„Takođe, ove godine obilježavamo 15 godina kampanje „Kad pijem, ne vozim“ i to će biti prilika da još jednom ukažemo na važnost odgovornog konzumiranja alkohola, pa posjetioci, kao i svake godine mogu očekivati organizovani prevoz sa povoljnom cijenom karte“, rekao je Pejović.

Mitar Barać, direktor Turističke organizacije Nikšić, napomenuo je važnost Lake festivala za turističku ponudu Nikšića te dodao da se nada da će se zajedničkom marketinškom strategijom doći do značajnih rezultata u pogledu manifestacionog turizma, te da će broj turista iz drugih gradova regiona i broj noćenja u gradu dati suštinu ove saradnje i značaja povezivanja TO Nikšić i Lake Festa.

 

 

Dvanaesto izdanje muzičkog festivala pored jezera Krupac u Nikšiću održaće se od 4-6.avgusta pod sloganom “Vidimo se na jezeru”. 

Publika će kraj Krupačkog jezera tri večeri uživati u kvalitetnoj muzici i sjajnoj atmosferi. 

Prve večeri (4.08) nastupiće  Gladni naučnici, Idoli, Bijelo dugme, Brkovi, Tom Novi

Za 05.08. najavljeni su  Pankreas, YU grupa, Partibrejkers, Kerber, James Zabiela.

Poslednje festivalske večeri publika će imati priliku da čuje: Električni orgazam, Smak, Vojko V, Zoster, Mahmut Orhan.

 

 

Organizatori, partneri i pokrovitelji očekuju rekordnu posjećenost na 12. Rock festivalu, koji ce privući veliki broj gostiju iz zemlje i okruženja, što potvrđuje popunjenost smještajnih kapaciteta u Nikšiću, istakli su predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i direktor Turističke organizacije Nikšić  Mitar Barac.

Cijena jednodnevne karte je 15, a trodnevna ulaznica koštaće 35 eura.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: