Šesta smjena mališana otputovala za Bečiće | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Šesta smjena mališana otputovala za Bečiće

Izvor: RTRS | Datum:14.07.2023.

U okviru projekta "Socijalizacija djece Repebulike Srpske" danas je put Bečića otputovalo 132 mališana u pratnji 14 vaspitača i devet roditelja-pratilaca, objavljeno je na zvaničnj Internet stranici Fonda za dječiju zaštitu Srpske.
 

Djeca će u Bečićima boraviti u periodu od 14. do 23. jula.

U sklopu šeste smjene, u dječijem odmaralištu "Užice" zajedno će boraviti djeca iz višečlanih porodica, djeca sa poteškoćama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i oni koji su korisnici prava dječije zaštite iz Banjaluke, Šamca, Doboja, Modriče, Istočnog Starog Grada, Trnova, Kalinovika i Bileće.

Upravo ta različitost i raznovrsnost jesu najveća vrijednost Projekta i služe ostvarenju projektnih ciljeva: razvijanju empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi bez obzira na razlike, te socijalizaciji djece u svakom smislu, navodi se u objavi.

Predstavnici Fonda su u ime Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, kao i Vlade Srpske, koji podržavaju ovu aktivnost, mališanima poželjeli srećan put, ugodan boravak u odmaralištu, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

Ove godine je planirano da se projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske - 2023.godine" realizuje u 13 smjena, u periodu od 1. juna do 24. septembra.

Projekat se realizuje od 2002. godine i za prethodnih 20 godina obuhvatio je preko 36.000 lica – djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

Projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske - 2023.godine" realizuje se na osnovu Zakona o dječjoj zaštiti, kroz pravo na zadovoljavanje razvojnih potreba djece.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: