Hrvatska etno-džez diva Tamara Obrovac sa svojim kvartetom nastupila pred trebinjskom publikom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Hrvatska etno-džez diva Tamara Obrovac sa svojim kvartetom nastupila pred trebinjskom publikom

Izvor: radio Trebinje | Datum:28.08.2023.

U okviru drugog „Trebinje džez festivala”, Tamara Obrovac kvartet održao je sinoć koncert u bašti hotela Platani.

Tamara Obrovac, pjevačica, flautistkinja, kompozitorka i autorka tekstova, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih ličnosti na hrvatskoj muzičkoj sceni. Svoj jedinstveni muzički izraz izgradila je vještim spajanjem savremenog džeza sa elementima istarske etno-muzike i dijalekta koji je pred izumiranjem, po čemu je postala prepoznatljiva i na međunarodnoj džez sceni.

Uz Tamaru su nastupili Matija Dedić za klavirom, Žiga Golob na kontrabasu i Krunislav Levačić na bubnjevima.

„Ovo nam je već 26. godina da zajedno radimo i ne znam kako bi čovjek opisao ovu ljubav i radost zajedničkog muziciranja koje dijelimo tolike godine. Do sada smo izdali tri albuma. Naš večerašnji repertoar je kombinacija prva dva, a publici ćemo predstaviti i dio materijala sa novog, našeg trećeg albuma, koji je izašao ove godine”, navela je Tamara Obrovac.

Ova veličanstvena četvorka je u posljednje dvije i po decenije obišla veliki broj domaćih i regionalnih scena i održala čitav niz koncerata na nekim od najpoznatijih inostranih džez festivala i klubova. Rado se, kaže, odazvala da ove godine nastupi i na „Trebinje džez festivalu”.

„Danas postoji dosta džez festivala, ali su, na neki način, sve to manji festivali. Kao da su veći festivali, kojih je bilo manje, ustupili mjesto ovim manjim, koji su brojniji – što je u svakom slučaju dobro. Dobro je da grad živi uz ovakve manifestacije, a dobro je i da su koncerti besplatni jer će i oni ljudi koji možda nekad ne bi došli, na taj način možda otkriti svoju ljubav prema džezu”, dodala je Tamara.

Ovogodišnji „Trebinje džez festival” zatvoriće Vlatko Stefanovski trio iz Sjeverne Makedonije, koji će pete večeri, 28. avgusta, svirati u amfiteatru na Crkvini. U slučaju kiše, koncert će biti priređen u pozorišnoj sali Kulturnog centra.
 


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: