Virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski fantastičnim koncertom zatvorio Džez festival u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski fantastičnim koncertom zatvorio Džez festival u Trebinju

Izvor: radio Trebinje | Datum:29.08.2023.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra u Trebinju sinoć je koncertom Vlatka Stefanovskog u pratnji Jana Stefanovskog na bubnjevima i Ivana Kukića na bas gitari završen drugi „Trebinje džez festival“.

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski istakao je da mu je bila čast i zadovoljstvo nastupiti pred trebinjskom publikom, nakon desetak godina.

„Ovaj put sam došao sa mladom grupom muzičara, koji su nevjerovatni. Stalno smo na turneji i oni su po prvi put ovdje. Trebinje je vibrantan grad, pun života i ljudi. Drago mi je što Trebinje ima Džez festival, što nije karakteristično za mnoge gradove. Toliko toga sam snimio, pa smo večeras probali 'prošetati' po tom materijalu. Nema boljeg načina da sebe pozicionirate na kulturnoj mapi Balkana, Evrope ili svijeta, od toga da napravite ovakvu vrstu festivala“, rekao je Stefanovski.

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković kaže da su srećni i ponosni što su nadmašena očekivanja koja su imali od novog festivala na kulturnoj sceni Srpske.

„Gradu koji voli kulturu i koji se trudi da svojim sugrađanima i svima koji rado dolaze, ponudi što kvalitetnije kulturne sadržaje gotovo da ništa nije nedostajalo, ali 'Trebinje džez festival' je pokazao da je on onaj djelić u najljepšem mozaiku koji je možda nedostajao Trebinju. Sigurna sam da će ovaj festival postati tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija, koja će u budućnosti još snažnije podržavati muzički razvoj, ne samo scene u Trebinju već u cijeloj Republici Srpskoj“, dodala je Đaković.

 

Prisutne je pozdravila i načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić i obećala da će se 2024. godine u našem gradu održati treći „Trebinje džez festival“.

Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje rekao je da je drugi „Trebinje džez festival“ prošao odlično, te da su puni pozitivnih utisaka i emocija.

„Već smo u fazi razmišljanja šta ćemo spremiti za narednu godinu. Pozitivno sam iznenađen koliko je ljudi došlo da sluša koncerte. Mislim da su lokacije na kojima su bili koncerti atrakcija za građane. Prvo veče je svirao Oleg Kirije iz Rusije u rok baru 'Underground', drugo veče smo slušali Kralja Čačka u Starom gradu, treće veče smo sa Per Bas Viking Matisen svirali u 'Hedoniji' i sinoć sa Tamarom Obrovac u bašti 'Platana', a večeras završavamo festival koncertom Vlatka Stefanovskog“, naveo je Vuković.

Organizator ovogodišnjeg festivala je Kulturni centar Trebinje uz podršku Grada Trebinja, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, kompanije "M:tel" i NLB banke.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: