Osmomartovski koncert najmlađih učenika Muzičke škole | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Osmomartovski koncert najmlađih učenika Muzičke škole

Izvor: radio Trebinje | Datum:05.03.2024.

U sali Muzičke škole Trebinje večeras je održan tradicionalni osmomartovski koncert, na kojem su se predstavili najmlađi učenici ove škole.

Na programu su bila djela domaćih i stranih autora, između ostalih Kovača, Gajića, Rakića, Markovića, Mocarta, Šmita, Vanhala, Bernštajna, Kalinikova te narodne srpske, italijanske, ruske i engleske kompozicije.

Direktor Muzičke škole Trebinje Dušanka Babić kazala je kako ovim koncertom svake godine obilježavaju 8. mart – Međunarodni dan žena.

„Učenici pripremnog, prvog i drugog razreda naše škole, svake godine povodom Dana žena, sviraju svojim mamama i bakama. Predstavili su se učenici svih odsjeka, sa odsjeka klavira, flaute, violine, violončela, harmonike, gitare i viole“, rekla je Babić.

 

Ona je podsjetila da je ovo godina kada trebinjska Muzička škola obilježava jubilarnih 70 godina postojanja.

„Obilježavanje jubileja smo započeli koncertom sjećanja na sve profesore koji nažalost nisu više sa nama, svirali su naši učenici i profesori. U narednom periodu organizovaćemo i koncert učenika, profesora i imaćemo naš svečani koncert, koji će se održati 18. maja u Kulturnom centru uz brojne goste“, dodala je Babić.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: