Spektakl na ruskom nebu (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Spektakl na ruskom nebu (VIDEO)

Datum:24.05.2015.

U ruskom gradu Voronježu će od 27. maja do 1. juna, po prvi put u istoriji, biti održano takmičenje u vazdušnim manervima na kojem će učestvovaitn najbolji ruski akrobatski timovi.

Manifestacija, na kojoj će učestvovati više od 140 pilota, dio je međunarodnog takmičenja u letenju „Aviadarts-2015“, rekao je portparol ruskih vazdušnih snaga Igor Klimov, dodajući da će nezavisno od ovog takmičenja biti održan i tradicionalni „Aviamiks šou“.

Po prvi put će u okviru „Aviadarts-2015“ biti održano takmičenje između ruskih akrobatskih timova. Na manifestaciji će, pored čuvene akrobatske grupe „Striži“, učestvovati, i akro-grupe  „Ruski vitezovi“, „Sokolovi Rusije“, i „Berkuti“.

Atraktivne letove na na nebu, piloti će izvoditi na avionima Mig-29, Su-27 i Su-30SM, a gledaoci će imati priliku i da vide i borbene helikoptere Mi-28N i Ka-52 „, kao i transportni helikopter Mi-26.

Sudije će na takmičenju, između ostalog, ocjenjivati, tačnost sinhronizacije, brzinu i visinu letenja.Izvor: Agencije


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: