Kultne filmske scene nastale slučajno | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Kultne filmske scene nastale slučajno

Izvor: Agencije | Foto: Ilustracija | Datum:07.11.2017.

Većina ljudi na poslu pronađe nekoliko minuta dnevno za šalu sa kolegama, a baš u tim trenucima razbibrige često se jave neke od najboljih poslovnih ideja.

Rezultat slika za titanik

Profesija u kojoj to može da bude izuzetno korisno je gluma, a neke od kultnih scena u filmovima nastale su sasvim slučajno, prije nego što su postale vrlo poznate.

Trilogija "Gospodar prstenova" prožeta je scenama borbe, koje uključuju mnogo hladnog oružja. U prvom dijelu, "Družini prstenova", oružje leti svuda, a događa se i srećna nezgoda. Kada Aragorna (Vigo Mortensen) napadne Uruk-hai, malo ko bi pomislio da je jedna od najboljih scena rezultat glumčeve spretnosti. Naime, u trenutku u kojem Uruk-hai Viga gađa bodežom, predmet se omakao i bio pogrešno naciljan. Ali Vigo se odlično snašao, posegao za svojim mačem i odbio bodež.

Sjećate li se scene iz filma "Od sumraka do svitanja" u kojoj Salma Hajek stoji na Džordžu Kluniju? Riječ je o istoj sceni u kojoj mu govori "Dobro došao u ropstvo", na šta on odgovara s "Ne, hvala. Već sam imao ženu." Kluni se, zapravo, sam sjetio vrhunske doskočice, koja je bila suviše dragocjena da bi se scena ponavljala.

Filmovi o Marvelovim junacima poznati su po velikoj količini šale, većinom zbog dobrih odnosa među glumcima, koji su sami po sebi zabavni ljudi. Takav je i Kris Hemsvort, koji se u potpunosti uživio u lik mišićavog, lijepo vaspitanog plavušana Tora. To se može vidjeti u sceni u kojoj Tor dolazi u zemaljski stan svoje djevojke Džejn, kada pri ulasku kači svoj čekić na vješalicu za kapute. Ideja je Krisova, a njena realizacija bila je fantastična.

Baš kao i Kris, i glumac Robert Dauni Džunior je svoju ulogu Tonija Starka/Ajronmena odglumio uz dosta humora. Međutim, izluđivao je produkciju svojim čestim posezanjem za različitom hranom, koju bi izvadio niotkuda i samo trpao u usta. Kako je producentima dosadilo da ga zbog toga stalno grde, odlučili su da to postane karakteristika lika. Robert je prihvatio prijedlog sa velikim oduševljenjem.

Snimanje trosatnog spektakla o "Titaniku" iscrpilo je čitavu filmsku ekipu. Međutim, svi su u svakom trenutku davali sve od sebe, a glumac Leonardo Dikaprio u jednom trenutku se u potpunosti opustio i tako snimio jednu od ikoničnih scena. Scena kada Džek stoji na pramcu i iz sveg glasa vrišti: "Ja sam kralj svijeta!"? je zapravo Leonardova ideja, ali ostali su shvatili da bi najbolje bilo da ona ostane u filmu.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: