Pola godine radi, pola godine putuje (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Pola godine radi, pola godine putuje (FOTO)

Izvor: Agencije | Foto: instagram.com/ultraromance | Datum:28.07.2015.
Amerikanac koji se na društvenim mrežama predstavlja kao "Ultra Romance" ima jednu misiju - obići što više zemalja na biciklu.

Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: instagram.com/ultraromance) - Rad smatra neprirodnim, do sada nije posjedovao nijednu nekretninu i na jednom mjestu nikada nije proveo duže od šest mjeseci.

Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance", živi veoma jednostavnim životom šest mjeseci u godini, kako bi preostalo vrijeme iskoristio za putovanja.

Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: Business Insider) Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: Business Insider)

Da bi sebi priuštio ovaj način života, on radi pola godine, a zarađeni novac skoro da i ne troši - osim deset dolara dnevno.

Za njega je posao samo sredstvo preko kojeg dolazi do putovanja, a inače ga smatra „neprirodnim“.

Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: instagram.com/ultraromance) Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: instagram.com/ultraromance)

Ovakvim životom živi već 15 godina i nikada do sada nije posjedovao neku nekretninu ili automobil. Na jednom mjestu je najduže živio šest mjeseci.


Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: Business Insider)„Imamo predrasude o tome šta je uspjeh u modernom svijetu. Za mene je to dio filozofije i dio okolnosti. Ne stidim se da kažem da ne volim da radim, za mene je to veoma neprirodno“, rekao je Biznis insajderu.

Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: instagram.com/ultraromance) Benedikt ističe da voli da pojednostavi život, dok mu je plaćanje računa i papirologija uzrokovalo ogroman stres. Najskuplja stvar koju kupuje je čokolada.

„Tokom šest mjeseci radim kao ribar ili vodič, a prodajem i dijelove za bicikl“, kaže Benedikt. 

Dodaje da ne želi da radi beznačajne stvari u životu i da mu je najvažnije da bude slobodnog duha.

Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance" (Foto: instagram.com/ultraromance)


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: