Tikva teška preko sedamdeset kilograma | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Tikva teška preko sedamdeset kilograma

Izvor: Glas Trebinja | Foto: Glas Trebinja | Datum:23.11.2018.

Glas Trebinja će u narednim brojevima, tragom vaših saznanja o uspješnim poljoprivrednim proizvođačima  i njihovim rekordnim poljoprivrednim proizvodima, obilaziti, bilježiti i promovisati sve takve najbolje, najveće  i najuspješnije proizvode.

Ovaj put, jedan takav poljoprivredni rekord zabilježili smo na samom kraju  naše opštine, u dnu Popova polja, u selu Orašju na poljoprivrednom gazdinstvu porodice Tubić.

Nada Tubić nas je pozvala telefonom želeći da tikvu rekorderku  fotografišemo na njivi i  zabilješku objavimo.

„Ono što vi zabilježite u Glasu Trebinja, veli Nada, sigurna sam da će ostati kao trajan dokument generacijama da se prisjete da smo bili uspješni  i uzorni poljoprivrednici. Ujedno, ovim mojim primjerom vam nudim ideju da u vašim novinama, tamo na kraju bude jedan kutak za rekordere poljoprivrednike. To će da bude i prilog podršci i potvrda istinskim  namjerama naše opštine da se razvija u dva pravca, a upravo jedan je poljoprivreda“.

Vagu nemamo pa smo tikvu vagali na kantar. Sin Radenko i komšija Žarko jedva su je  uspjeli podići, jer 71 kilograma teška, a još glatka i obla, bila je  prava umjetnost podići i izvagati.

U ovom razgovoru od Nade smo saznali da sjeme za tikvu rekorderku nije nikakvo posebno, već obično sjeme od jestivih tikava kakvo sjeme koristi svake godine. Još smo saznali da je uz rekorderku bilo još nekoliko tikava težine oko 35 do 40 kilograma.

„Na bašti  ste mogli vidjeti sve redom tikava od 30 do 50 kilograma, ali se ova od pola ljeta izdvojila veličinom.  Da sam znala da će dospjeti u novine posvetila bi joj i više pažnje pa bi danas imali još zanimljiviju priču“, istakla je Nada.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: