Italijansko selo „sad ga vidiš, sad ga ne vidiš“ (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Italijansko selo „sad ga vidiš, sad ga ne vidiš“ (VIDEO)

Foto: expedia.com.sg | Datum:03.08.2015.
Selo Furore u Italiji je pravi dragulj skriven u pukotini među stijenama, koje su nekada pružale odličnu zaštitu za njegove mještane od pomorskih razbojnika.

Selo Furore u Italiji (Foto: expedia.com.sg) -

Poznato je kao „selo koje ne postoji“ jer su sve građevine, ulice i stepenice bile skrivene iza stijena tako da se ne vide sa mora. Sve je počelo davno, davno kada je podignuto malo naselje sa nekoliko kuća i bez centralnog trga.

O njemu se nije znalo skoro ništa, a nakon što je vrijeme pomorskih razbojnika prošlo, gradonačelnik je riješio da se za Furore sazna.


Naloženo je da se svaka kuća prefarba jarkim bojama, a ova tradicija se održala i do današnjeg dana kada stanovnici sela pozivaju umjetnike iz cijelog svijeta da ukrase lokalne građevine.

Glavna atrakcija je fjord ili Fiordo, uski procep između stijena na čijoj se unutrašnosti nalaze stare ribarske kuće. Ovaj dio je ujedno i najstariji dio sela, a prema procjeni iz 2011. godine, tu je živelo oko 810 stanovnika.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: