U školu upisano 15 ovaca jer joj prijeti zatvaranje! | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

U školu upisano 15 ovaca jer joj prijeti zatvaranje!

Izvor: Zanimljivosti dana | Datum:11.05.2019.

U Francuskoj u jednu osnovnu školu se upisalo verovali ili ne 15 ovaca, samo da se ona ne bi zatvorila.

Školi je zbog nedostatka učenika pretilo zatvaranje, pa je u jedno odeljenje u osnovnoj školi u mestu Kret na Beldonu upisano je simoblično 15 ovaca koje su se čak slikale i za godišnjak.

Škola je još u martu 2019.godin dobila obaveštenje da će se od naredne godine zatvoriti zato što je broj učenika sa 266 spao na 261, piše grčki list "Lifo".

Gael Laval, član sindikata staratelja organizovao je demonstrancije u selu naglašavajući da "postoje deca koja se suočavaju sa problemima", ali da "bezobraznu vlast zanimaju samo brojke" uprkos činjenici što je 11 punih odeljenja i dalje aktivno u školi.

Tako je Laval, inače lokalni veterinar u utorak ujutru ušao u dvorište škole sa 50 ovaca i svojim psom. On je čak nabavio izvode iz matičnih knjiga za petnaestoro jagnjadi i zvanično ih upisao u školu.

"Sada će morati da otvore još jedno odeljenje" rekao je Laval i priznao da je želeo da iskoristi humor kao najbolje oružje protiv države.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: