Led u službi ljepote | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Led u službi ljepote

Izvor: Nezavisne | Datum:01.07.2019.

Iako zvuči prejednostavno, ali led je zaista jedna od najjednostavnijih i najboljih stvari koje možete da primjenjujete u svojoj dnevnoj njezi kože.

Kockice leda su jedan od najbržih načina da vratite svom licu u samo nekoliko minuta svježinu, pritom može mnogo da pomogne kod bubuljica, bora i podočnjaka!

Svakodnevno je dovoljno izdvojiti dva minuta kako biste lice kružnim pokretima izmasirali kockicama leda. Ova rutina je naročito važna kada su u pitanju ljetni dani i spremate se da krenete napolje. Još jedna velika prednost leda je ta što sužava pore, pa ostavlja lice veoma glatkim.

Takođe, prije nego što ga zaledite, možete u kalup staviti tvoje omiljeno voće, poput narandže, jabuke ili šipka, koji su bogati antioksidansima koji su potrebni koži.

Nije pametno da led stavljate direktno na kožu, najbolje je da ga umotate u neku tanku krpu ili peškirić pa tek onda masirate kožu. Na ovaj način možete da smanjite količinu bubuljica, izliječite opekotine od sunca kao i upale kože. Pritom, masaža kockicama leda može da osvježi vaš ten tako što stimuliše cirkulaciju.

Ako zamrznete mlijeko ili krastavac, to može poslužiti kao jako dobar i zdrav piling za vaše lice, dok zeleni čaj ili čaj od žalfije ublažavaju podočnjake.

OPEKOTINE OD SUNCA

Ukoliko ste dosta vremena proveli na suncu i izgorjeli, led napravljen od gela aloe vere i krastavca može jako brzo i lako da riješi ovaj problem. Kocke leda umasirate u kožu laganim pokretima, ako je neprijatan osjećaj možete iste kocke da umotate u neku nježnu maramu pa da lagano umasiravate tamo gdje se nalaze opekotine.

Bilo koji oblik hladnoće je sjajan za umorne oči, tako da i obične kocke leda pomažu, mada je najbolje zalediti ili zeleni čaj ili mlijeko. Led ne smije dugo da stoji na predjelu očiju i ne smijete često to ponavljati.

KAO PILING

Ako želite da iskoristite led kao vid pilinga, možete da zaledite mlijeko, a u njega možete dodati malo krastavca ili borovnice. Ovakav oblik leda uklanja mrtve ćelije i osvježava vašu kožu na prirodan način. Led se koristi takođe tako što ga zamotate u peškir pa masirate kožu lagano u kružnim pokretima.

BORE

Bore su neizbježne za sve, ali redovno korištenje leda može da ih odloži. Ako koristite led da masirate lice u kombinaciji s kremom protiv bora, vjerovali ili ne, možete da odložite nastanak bora.

Led drži kožu hidriranom i zadržava vodu, što lice čini čistim.

Običnim ledom možete da izmasirate lice prije nanošenja šminke, jer će privremeno smanjiti pore, a u isto vrijeme drži šminku besprekornom.

Za masnu kožu se predlaže da se zaledi menta i da se umota u peškir, čime takođe izmasirate kožu, što doprinosi tome da se koža manje masti.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: