Lepa Brena i helikopter – neobične svadbene inspiracije | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Lepa Brena i helikopter – neobične svadbene inspiracije

Izvor: RTS | Datum:07.09.2019.

Venčanica koja svetli, bidermajer od papira, a mladoženja kao Super Mario... To su samo neki od detalja sa srpskih svadbi. Uz maj i jun, septembar je mesec sa najviše venčanja. Mnogi parovi ovih dana pripremaju se da proslave svoj dan. Ipak, matičari otkrivaju da je skraćen spisak neobičnih mesta na kojima venčavaju.

Jedan koncert Lepe Brene u Sofiji bio je inspiracija budućoj mladi kada je razmišljala kako bi mogla da pristigne na svoje venčanje.

„Mlada došla i rekla: 'Ja obožavam Lepu Brenu'. Ja pitam: 'Kakve to sad veze ima?' Ne znam da li treba da zovemo Lepu Brenu. Imali smo i takve zahteve, da žele da im poznate ličnosti pevaju na venčanju, a ona kaže: 'Ne, Mico, ja hoću helikopterom da sletim kao Lepa Brena na njenom konceertu'“, seća se agent za venčanja Milica Tešanović.

I to je tek poneki neobičan zahtev koji je Milica ispunila. Organizovala je i sprovela više od 300 venčanja i kaže da je svaki par priča za sebe ali da je prvi dolazak kod nje uvek isti.

„Oni kad dođu prvo kažu: 'Ja sam se verila'. To je uglavnom takav razgovor – ja sam se verila i hoću da se udam. Ja kažem:' Dobro, treba prvo da nađemo restoran, posle restorana da zakažemo matičara i crkvu i posle možemo detaljima da se bavimo i igramo se čarobnim štapićem da bismo došli do savršenog venčanja'“, otkriva Milica.

Savršeno venčanje priprema se i do godinu dana unapred. Prosečna srpska svadba košta oko 10.000 evra. Svadbena industrija iznova nameće nove zahteve.

„Pre deset godina, na primer, svadbena torta je bila centralni događaj i najavljivana je kao glavni događaj, i ona to i danas jeste, ali svadbena torta uz slatki sto uz sladoled uz razne poslatice. Krofne su recimo danas aktuelne, a mi smo navikli da ih jedemo kod bake“, navodi Ivana Anđić, urednica magazina Reci da.

Neobični zahtevi uglavnom pristižu sa zapada, a pomno se prate i venčanja poznatih ličnosti.

„Ovog leta mnogo mladih se venčalo van grada, na rančevima, u vinarijama. To nisu obavezno ekskluzivne sale i hoteli, ne kažem ima savršenih hotela, ali ipak mislim da ljudi sa većim budžetima taj šlag na tortu taju tim jedinstvenim i drugačijim mestom, mestom na kome se do tada niko nije venčao“, napominje Anđićeva.

A matičar nam objašnjava da je skraćen spisak neobičnih mesta na kojima se možete venčati.

„S obzirom na to da je sada Porodični zakon definisao koja su to mesta odnosno sedišta u kojima se može obaviti venčanje, to može biti svečana sala pri gradskoj ili opštinskoj upravi i ugostiteljski objekat. Mi naravno imamo različitih želja mladenaca da venčavamo pod vodom, u avionima, balonima itd, ali u ovom trenutku mi takve zahteve odbijamo“, kaže Nemanja Đurović, matičar matičnog područja Zvezdara.

Septembar je mesec kada matičari tradicionalno imaju najviše posla. Protekle godine oko 36.000 parova upisalo se u matičnu knjigu venčanih. Ali sa druge strane skoro 10.000 parova razvelo se i to najviše u septembru.

I zato je od neobičnih zahteva – dekoracije preko mesta za fotografisanje do luksuznih odela i torti važnije to sa kim i koliko spremni ulazite u brak. Često nesvakidašnja i pompezna svadba ne garantuje dug i pre svega srećan brak.Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: