Legendarna Lada nakon fejsliftinga ide u serijsku proizvodnju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Legendarna Lada nakon fejsliftinga ide u serijsku proizvodnju

Izvor: Nezavisne | Foto: Nezavisne | Datum:29.10.2019.

U septembru 2019. list "Rasijskaja gazeta" objavio je vijest o tome da se priprema novi dizajn terenskog vozila pod nekadašnjim nazivom Lada Niva (od 2006. Lada 4x4). Sada su o tome saopšteni i neki detalji.

Kako je objavio portal lada.online, ove nedjelje je sklopljena partija predserijskih vozila nove redizajnirane verzije Lada 4x4. Takođe se navodi da novi enterijer od plastike već ima izgled predviđen za serijsku proizvodnju.

Za eksterijer će biti karakteristični novi odbojnici, a sa prednje strane će se nalazili ugrađena svetla za maglu. Detalji na karoseriji, farovi i druga svjetla neće se mijenjati.

Što se tiče enterijera, očekuje se nova instrument tabla, volan, kombinacija instrumenata (nalik na model Granta FL), centralni tunel, drugačija unutrašnjost vrata, sjedišta drugačijeg oblika sa naslonima za glavu na zadnjim sjedištima, presvučeni plafon i ruski sistem za brzo reagovanje u slučaju nesreće. Osim toga, ne krovu će se nalaziti antena, biće postavljeni novi savremeniji dihtunzi, moderni klima-uređaji, a takođe će biti promijenjena konstrukcija sistema za grijanje.

Prema preliminarnim podacima, serijska proizvodnja Lada 4x4 FL počeće u decembru ove godine. Prodaja redizajniranog modela počeće u januaru-februaru sljedeće godine.

Inače, rok za proizvodnju klasičnog modela Lada 4x4 produžen je do 2026. godine. Terensko vozilo nove generacije Lada 4x4 NG pojaviće se najranije 2021-2022. Nova generacija Lada 4x4 biće izrađena na platformi Global Access (evolucija B0) proizvodnje Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse.

 Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: