Papa reklamirao "fijat 500L" u SAD | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Papa reklamirao "fijat 500L" u SAD

Izvor: RTS | Foto: RTRS | Datum:28.10.2015.
"Fijat Krajsler automobili Srbija" potvrdili su prvu poziciju na listi najvećih izvoznika. Srpska delegacija u Moskvi pregovaraće ovih dana o prodaji "fijata 500L" u Rusiji i Evroazijskoj uniji. A da li je odluka pape Franje da se baš ovim automobilom poveze po slijetanju u Vašington pomogla prodaju u Americi?

 - Foto: RTRS

U auto-kući "Fijat Maserati", u čikaškom naselju Šomberg, kažu da su ljudi bili oduševljeni kada su vidjeli papu Franju kako se po Americi vozi u "fijatu 500L".

"Mnogi su došli da pitaju koji je to automobil u kojem se papa vozio kada je došao iz Italije. Imali smo mnogo posla jer su svi željeli da vide '500L', baš kao što je papin. Mnogo je veći nego što su očekivali, navikli su na male automobile iz Italije", kaže Lijen van Gronigen iz Poslovnog razvoja u "Cajgleru".

Rejčel Dikozmo je menadžer "Fijata" za Srednji zapad SAD, i kaže da je papina vožnja u "fijatu" izazvala uzbuđenje kod dilera u cijelom regionu.

"Mnoge auto-kuće iz oblasti Čikaga i u gradovima u Viskonsinu, kao što su Milvoki i Medison, napravile su svoj 'papamobil' od 'fijata 500L'. To je sigurno poboljšalo prodaju vozila", kaže Rejčel Dikozmo.

Prodavac Haris Mahić ima još dva neprodata nova "fijata 500L". U luksuznim brošurama napravljenim za američko tržište nalaze se fotografije tog modela.

Cijena je oko 19.000 dolara, a u zavisnosti od opreme vozila, može biti nešto niža ili viša.

Trenutno se na Srednjem zapadu SAD godišnje proda oko 2.000 "Fijatovih" vozila, a očekuje se da će taj broj narednih godina rasti.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: