Pocijepala milion evra da napakosti nasljednicima | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Pocijepala milion evra da napakosti nasljednicima

Izvor: RTS | Foto: AP | Datum:06.11.2015.
Jedna 85-godišnja Austrijanka iscijepala je na sitne komade novčanice u vrijednosti od skoro milion evra u očiglednom pokušaju da napakosti svojim nasljednicima, javile su danas austrijske vlasti.

Novac - Foto: AP Nakon smrti starice, čije ime nije navedeno, na njenom krevetu u sobi staračkog doma u kom je živjela, pronađene su iscijepane novčanice ukupne vrijednosti 950.000 evra kao i nekoliko štednih knjižica koje je zadesila ista sudbina.

Državni tužilac Erih Habicl potvrdio je vijest, koju je prvi objavio dnevni list Kurier, dodajući da ne može ništa da učini za nasljednike.

“Šteta na novčanicama koje su bile u vlasništvu preminule gospođe ne predstavlja krivično dijelo, te stoga nismo pokrenuli nikakvu istragu“, istakao je Habicl u izjavi za AFP.

List Kurier piše da će rođaci osvetoljubive starice ipak biti oni koji će se “najslađe smijejati“ budući da je Centralna austrijska banka (OeNB) najavila da će zamijeniti novac.

“Ukoliko nasljednici pronađu djeliće novčanica i pod uslovom da porijeklo novca bude utvrđeno, tada se, naravno, sve da nadomjestiti. Kada ne bismo zamijenili novac kaznili bismo pogrešne osobe“, rekao je predstavnik austrijske banke.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: