Ljubav prema životu i životinjama - baka Nevenka Bijelić 20 godina odgaja srne | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Ljubav prema životu i životinjama - baka Nevenka Bijelić 20 godina odgaja srne

Izvor: RTRS | Datum:23.12.2019.

Selo Čorle u prnjavorskoj opštini krije neobičnu i toplu priču. Baka Nevenka Bijelić na svom imanju već 20 godina odgaja srne, i kako kaže, svoj život više ne bi mogla da zamisli bez ovih dobroćudnih životinja.
 

Neposredna u razgovoru, mudra iskustvom i izrečenim, baka Nevenka nas je odmah oduševila kada je toplim glasom dozvala svoje srne, koje su se za tili čas stvorile pored nje.

- One su za mene zaista nešto posebno. Ja sam ih i ranije mnogo voljela, a sada da ne govorim - kaže baka Nevenka Bijelić.

Nevenka se, na samo njoj poznat način, srodila sa svojim ljubimcima pa razumije i kako dišu i kako se ponašaju.

U njenom srcu, dodaje, ima ljubavi i za druge životinje. Tako se dvorištem slobodno šetaju svi, od sitnih životinja do stoke, a srne tokom sezone parenja pušta u divljinu.

- Pustim ju često da bude slobodna i mirna, bude u takvom stanju koliko hoćete i potom mi se nazad vrati. Ona je prva u kuću ulazila, znala je doći na krevet pa legne kod mene, ispred vrata, popriječi se kako bi me spriječila da odem negdje od kuće - dodaje Bijelićeva.

Jabuke i krastavci glavne su poslastice Nevenkinih srna i kaže da joj nikada nije teško da ih srnama priušti od svog rada i iz svoje bašte, a nerijetko ih i kupuje.

Ljubav ove žene, zalogaj iz godinama oslabljene ali široke ruke i topao pogled dobrodošlice mnogo znači svima koji stupe na njen prag.



Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: