U posjeti sedmočlanoj porodici Štrbac: S puno ljubavi i maminim krofnama dočekuju Novu godinu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

U posjeti sedmočlanoj porodici Štrbac: S puno ljubavi i maminim krofnama dočekuju Novu godinu

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Nezavisne novine | Datum:31.12.2019.

Staru godinu završavaju s mnogo ljubavi, sreće i dječje graje, a u novu sedmočlana porodica Štrbac iz Šargovca, kod Banjaluke, ulazi s istim željama.

Pri samom ulasku u kuću u kojoj žive Vedrana i Velibor Štrbac i njihovih petoro djece, Aleksandra (17), Tijana (11), Đorđe (9), Aleksandar (9) i najmlađa Anastasij (4), osjeti se posebna toplina i radost.

"Za petoro djece je potrebno mnogo ljubavi, snage i davanja, ali svako od njih ima svoje obaveze, lijepo se slažu i mnogo se vole, tako da je time sve lakše", priča Vedrana, majka petoro mališana, koja je i pored silnih obaveze koje ima odlučila da se posveti školovanju, pa je upisala i fakultet i redovno ide na predavanja.

Dosadno im, priča Vedrana, nikad nije, konstantna je zbrka i svi žure za obavezama.

"Ponekad jedno dijete odvezem, vratim se kući i onda već moram drugo voziti negdje, ali najstarija kćerka Aleksandra mi kaže: 'To je baš super, ti si turbo mama'", kaže Vedrana za "Nezavisne".

Djeci, kaže ova ponosna i vrijedna majka, ništa nije teško uraditi, pa tako prostiru veš, slože odjeću, pospreme sobu...

"Tijana često zna da pospremi kuću i tako iznenadi mamu, a ona se najviše brine i oko najmlađe Anastasije. Inače, svi puno pomažu i kada muž doveze nešto oni pomognu da istovari to. Jako su vrijedni svi", kazala je Vedrana.

Mnogo im olakšava i za njih se zalaže i Udruženje "Četiri plus", koje se uvijek nađe tu kada je potrebno.

"Gospodin Radovanović iz Udruženja je uvijek tu za nas. Ponekad nas je sram da nešto pitamo, ali on nam uvijek kaže da nema razloga da se ustručavamo i da ga pozovemo šta god treba", kazala je Vedrana.

Kako djeci ne bi falilo ništa, ona i Velibor rade i po više poslova.

"Radimo mnogo. Ja kada dođem i s posla kući uvijek nešto radim, ali djeca moraju imati sve i ona su na prvom mjestu", kaže Velibor.

Osim što su lijepo vaspitana, poslušna i pomažu u kućnim poslovima, svako dijete ima i neku posebnu aktivnost, pa tako devetogodišnji Aleksandar svira harmoniku, dok njegov brat blizanac Đorđe ide na folklor.

Aleksandar harmoniku, kaže, svira tek dva mjeseca, a već je naučio prve taktove i jako mu se sviđa ovaj instrument.

"Nama bude baš super kada je Nova godina. Mama nam napravi krofne s eurokremom i onda gledamo TV i odbrojavamo minute do ponoći", priča ushićeno Aleksandar, koji se posebno raduje praznicima.

NJegov brat blizanac Đorđe, osim što voli folklor, obožava i životinje, pa je tako po dolasku ekipe "Nezavisnih" brižno požurio da zatvori koke  o kojima se svakodnevno brine.

"Tata mi je kupio dvije ovce i ja ih stalno čuvam, to baš volim i volio bih da imam i konje", kaže nam Đorđe.

Kako kažu njegovi roditelji, Đorđe svoje životinje ne ostavlja čak ni kada je napolju kiša, pa se dobro obuče i izlazi da ih obiđe.

Jedanaestogodišnja Tijana se bavi plesom i ne propušta nijedan trening, ali i pored toga majci redovno pomaže oko malene Anastasije, koju svi odmila zovu Beba.

Četvorogodišnja Anastastija voli  da ide u vrtić, ali ipak joj je najdraže vrijeme provedeno u očevom zagrljaju jer je ona tatina maza.

"Beba je, kao najmlađa, navikla da je sve po njenom i ljuti se ako nije tako, ali i ostala djeca su navikla na nju i drže je kao malo vode na dlanu", opisuje tridesetsedmogodišnja Vedrana navike najmlađe kćerke.

Sedamnaestogodišnja Aleksandra, najstarije dijete Štrbaca, osim što je učenik drugog razreda banjalučke Ekonomske škole, bavi se i pjevanjem, a i velika je podrška majci i ocu u svim kućnim poslovima.

"Nama je uvijek super i nikad nam nije dosadno. Uvijek negdje idemo i žurimo", priča Aleksandra, koja braći i sestrama mnogo pomaže oko zadaće, najviše, kako sami kažu, oko engleskog jezika.

Osim što pomažu jedni drugima, ono u šta se ekipa "Nezavisnih" uvjerila je da su ova djeca veoma  lijepo vaspitana i dobra, te da kuću obasjavaju beskrajnom vedrinom. Svim ljudima su poželjeli puno zdravlja i sreće u 2020. godini.




Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: