OZBILJNI PLANOVI ZA OSVAJANJE SVEMIRA: Indijski naučnici napravili cigle za gradnju na Mjesecu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

OZBILJNI PLANOVI ZA OSVAJANJE SVEMIRA: Indijski naučnici napravili cigle za gradnju na Mjesecu

Izvor: Russia Today | Foto: https://twitter.com/aalokelab | Datum:03.02.2020.

Indija se ozbiljno udubila u planove za osvajanje svemira. Naučnici iz ove zemlje čak su razvili i materijal za koji tvrde da je pogodan za gradnju objekata na Zemljinom prirodnom satelitu.

Indijski naučnici tvrde da su napravili posebne cigle za gradnju na Mjesecu koje bi omogućile podizanje objekata na našem prirodnom satelitu radi njegovog detaljnog istraživanja.

One su, prema njihovim riječima, napravljene od materijala koji simulira Mjesečevu površinu na temelju njenih uzorka koje je NASA prikupila tokom svoje misije, piše RT.

Naučnicii Indijskog instituta za nauku u saradnji sa kolegama iz Indijske organizacije za istraživanje svemira proizveli su, kako tvrde, “svemirske cigle”.

Ovaj izum, prema pisanju tamošnjih medija, omogućiće gradnju objekata na Mjesecu, uključujući i gradnju zgrada koje zahtijevaju upotrebu sredstava nađenih na površini ovog satelita.

Prema riječima ovih naučnika, cigle su napravljene od materijala koji simulira zemljište Mjeseca, umjetno proizvedenog tako da 99,6 odsto materijala odgovara karakteristikama uzoraka koje je NASA prikupila prilikom Apolo misije.

Ovim su tamošnji naučnici pokazali da žele ići u korak sa svjetskim silama u osvajanju Mjeseca, a početkom januara službenici Indijske organizacije za istraživanje svemira izjavili su da će ove godine organizovati svoju treću misiju na Mjesec.

Još jedan dio indijskog ambicioznog programa za istraživanje svemira jeste misija Gaganjan, prilikom koje će u svemir biti poslati ljudi, a koja se planira za 2022. godinu. Četiri člana posade već su izabrana i biće obučavana u Rusiji.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: