Čovjek koji je ubijao za Pabla Eskobara umro u zatvoru | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Čovjek koji je ubijao za Pabla Eskobara umro u zatvoru

Izvor: RTS | Foto: RTS | Datum:07.02.2020.

Ihon Hairo Velaskez Vaskez (58), saradnik kolumbijskog narkobosa Pabla Eskobara, koji je priznao da je učestvovao u oko 300 egzekucija, preminuo je u zatvoru. Na svom Jutjubu okupljao je više od 1,2 miliona pretplatnika.

Velaskez, poznat po nadimku Popaj, umro je juče, saopštili su zvaničnici zatvorske bolnice.

Eskobarov saradnik Velaskez je nakon odslužene 20-godišnje kazne ponovo 2018. godine osuđen na zatvorsku kaznu zbog iznude.

Nakon puštanja na slobodu 2014. posle više od dve decenije u zatvoru, Velaskez se često pojavljivao u medijima i okupljao više od 1,2 miliona pretplatnika na svom Jutjub kanalu, prenosi Rojters.

Ponovo je zatvoren 2018. zbog optužbi za iznuđivanje.

Velaskez je umiješan u nekoliko poznatih kriminalnih obračuna, kao što je 1989. godine ubistvo Luisa Karlosa Galana, tadašnjeg kandidata na predsjedničkim izborima u Kolumbiji.

Oteo je Andresa Pastranu, budućeg predsjednika Kolumbije, koji je tada bio gradonačelnik Bogote, kao i Fransiska Santosa, rođaka sadašnjeg predsjednika.

"Popaj" je po Eskobarovom naređenju ubio i svoju djevojku, jer je pokušala da stupi u kontakt s američkim vlastima kako bi sarađivala s njima. Velaskez je na sudu rekao da mu je to ubistvo "najteže palo". 

Sredinom 1980-ih godina, kartel Pabla Eksobara je imao prihod od 420 miliona dolara nedjeljno, što čini 22 milijarde dolara godišnje.

Magazin Forbs ga je 1989. godine svrstao na sedmo mjesto liste najbogatijih ljudi na planeti.

Inače, zgrada koja je pripadala ubijenom kolumbijskom narko-bosu Pablu Eskobaru srušena je u njegovom rodnom gradu, Medejinu 23. februara prošle godine. 


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: