Nesvakidašnja litija: Čovjek sa ikonom sam prošetao gradom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Nesvakidašnja litija: Čovjek sa ikonom sam prošetao gradom

Izvor: sputniknews.com | Foto: toplickevesti.com | Datum:08.02.2020.

Mile Koprivica iz Kuršumlije prošetao je centrom grada sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog i na taj način podržao sve pravoslavce u Crnoj Gori koji se svakodnevnim litijama bore da sačuvaju svoje svetinje.


 Koprivica kaže da je to bila njegova lična litija i pita se zašto se u Kuršumliji ne organizuju litije kao podrška braći u Crnoj Gori jer dobar dio stanovništva Kuršumlije vodi porijeklo iz tih krajeva.

- Osjetio sam veliku ličnu potrebu da podržim borbu svih pravoslavaca u Crnoj Gori, odakle potiču Koprivice, za očuvanje svetinja koje aktuelni režim u Crnoj Gori kriminalnim zakonom hoće da oduzme. Pošto je u crkvi Svete Trojice u Kuršumliji održan samo jedan moleban, koji je iz meni nepoznatog razloga bio slabo posjećen, ja sam sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog obavio litiju tako što sam prošetao gradom - rekao je Koprivica za "Topličke vesti".

On je pozvao sveštenstvo, vjernike i sve građane da organizuju litije u Kuršumliji pogotovo, kako kaže, što veći do stanovništva opštine potiče iz Crne Gore i stare Hercegovine.

Koprivica je dodao da su se njegovi stari doselili u ovaj kraj 1904. godine iz Banjana kod Nikšića i da on tamo ima rođake.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: