„Teslina“ vozila će se sama parkirati i ograničavati brzinu! | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

„Teslina“ vozila će se sama parkirati i ograničavati brzinu!

Izvor: RTS | Datum:11.01.2016.
Proizvođač luksuznih električnih automobila „Tesla motors“ otkrio je da je usavršen softver koji će nekim vozilima te kompanije omogućiti da se sama parkiraju, promjene traku u toku vožnje i ograničavaju brzinu kretanja.
Mijenjanje trake je jedna od novih opcija -     Mijenjanje trake je jedna od novih opcija  

Poboljšanje softera, kako navode u kompaniji, vlasnicima postojećih automobila iz serije modela "S" i "X" (SUV) omogućiće da uživaju u novim kvalitetima svojih električnih automobila.

Vozači automobila pomenute serije modela moraće da budu sigurni da imaju bar 10 metara (33 stope) slobodnog prostora ukoliko žele da svoje automobile pokrenu unaprijed ili unazad.

Kola će mogi da se parkiraju korišćenjem softvera na ključevima.

Iz „Tesla motorsa“ poručuju da će novi softver moći da se koristi isključivo na privatnom vlasništvu. Dopunjeni softver moći će da unese nova ograničenja brzine u takozvani Teslin poluautomatski sistem.

Automobili će se kretati u skladu sa ograničenjem brzine kada je upaljeno automatsko upravljanje na putevima u blizini naseljenih područja.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: