Kako napraviti pravi izbor odjeće koju nosimo s radošću | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Kako napraviti pravi izbor odjeće koju nosimo s radošću

Izvor: RTS, INSIDE STYLISTS | Datum:21.05.2020.

Postoje dani u godini kada se osećamo dobro ili loše, kada možda ne bismo želeli da napustimo stan, i ne želimo nikoga da sretnemo. Po savetima stručnjaka iz sveta mode, postoji sitnica koja može da nas oraspoloži, a to je boja odeće.

U zimskim danima, kada je dan kratak i kada je hladno, sve nam se čini monotono, pa obično i boje koje biramo za odevanje budu monotone i tamne. Psiholog i autor knjige The Little Book of Colour Karen Heler preporučuje suprotno.

Zimi treba birati i nositi odeću jarkih boja koje će nam popraviti raspoloženje. Ona navodi da je to teorija dopaminskog oblačenja.

„Ako želite da se osećate bolje, treba birati žutu, ružičastu, crvenu, zelenu ili plavu boju. To su boje koje popravljaju raspoloženje. Naše samopouzdanje raste kada se od glave do pete obučemo u omiljenu vedru boju koja nam dobro stoji. Oblačenje u jarke i vedre boje našim emocijama pruža zdravo i pozitivno iskustvo", istakla je Helerova.


 Takođe dodaje da je trik u tome da naš mozak najčešće povezuje vedre boje sa lepim uspomenama.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: