Na koji način da brzo osvežite enterijer | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Na koji način da brzo osvežite enterijer

Datum:25.05.2020.

Tražite ideje za osvežavanje životnog prostora? Zidovi su odlična mogućnost da to brzo i lako uradite.

Sa nekoliko dobrih ideja i dodataka, uz malo veštine i vremena, stan će postati drugačiji, a svaka promena prija i osvežava.

Predimenzioniranost
Velika slika ili fotografija na zidu u maloj prostoriji, odmah će zapleniti svu pažnju i produbiti sobu. 

Probajte sa crno-belom fotografijom, apstraktnim prikazom, panoramom ili foto-tapetom koja pokazuje prirodna prostranstva.

Ogledala, ogledala...
Već je poznato da svako ogledalo daje dubinu, širinu, i otvorenost svakom prostoru. Ogledala sobe lako čine svetlijim.

Izaberite između kačenja jednog velikog ogledala na zid, i velikog broja manjih različitih ogledala u vidu prave svetlucave galerije.

Galerija
Ništa ne menja „karakter" prostorije kao galerija na zidu. Prikažite kolekciju slika ili fotografija koje posedujete uz dodatak ramova ili zanimljivih okvira.

Ramovi mogu biti isti, a mogu biti i od potpuno različitiih materijala i drugačijih dizajna. Probajte kombinacije pa odlučite koja mešavina Vam najviše prija.

Stručnjaci savetuju da galerija bude postavljena duž čitavog zida, a može i od poda do plafona, kako biste stvorili iluziju većeg prostora.

Stikeri i boje
Bojenje zidova uz dodatak stikera, čija je ponuda na tržištu zaista bogata, može učiniti bilo koju prostoriju - potpuno drugačijom. Pored izbora boja na zidovima, razmislite i trodimenzionalnim nalepnicama, reljefnim, svetlucavim, mat...

Boje i svetlucave tragove možete primeniti i na plafonu!

Izložite tkaninu
Viseća tapiserija pruža osećaj mekoće prostoru. Umesto tapiserije, možete upotrebiti bilo koji lepi i kvalitetni komad tkanine. To može biti i šal ili ćilim, uokviren odgovarajućim ramom.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: