Italija: Djeca pokrenula kampanju da kupe rajsko ostrvo | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Italija: Djeca pokrenula kampanju da kupe rajsko ostrvo

Izvor: B92 | Foto: lintraprendente.it | Datum:23.02.2016.

Kada je grupa školske djece u Italiji saznala da će jedno od italijanskih ostrva biti prodato stranom biznismenu, mališani su odlučili da stvar uzmu u svoje ruke i pokrenuli kampanju sa ciljem da ga kupe sami.

Ostrvo Budeli (Foto: lintraprendente.it) - Ostrvo Budeli, dio arhipelaga Madalena, smještenog između Sardinije i Korzike, ponuđeno je na prodaju 2013. godine kada je njegov vlasnik bankrotirao, piše thelocal.it.

Majkl Harte, bankar sa Novog Zelanda, kupio ga za tri miliona evra sa namjerom sa ga pretvori u prirodni rezervat, ali lokalni političari su uložili žalbu uz obrazloženje da bi ostrvo trebalo da se vrati pod kontrolu italijanske države.

Nakon je pročitala priču u novinama, grupa djece pokrenula je kampanju kako bi ga pretvorila u Isola dei Ragazzi ili Ostrvo djece.Oni su izračunali da će, ako svako italijansko dijete da samo 0.5 evra, imati dovoljno novca da sami kupe ostrvo.Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: