Rođena beba dvije godine mlađa od majke, tri godine od bliznakinje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Rođena beba dvije godine mlađa od majke, tri godine od bliznakinje

Izvor: RTS, CNN | Datum:03.12.2020.

Iako je Moli Gibson rođena pre mesec dana, mogla je da bude rođena u bilo kojem trenutku u prošlih 27 godina.

Embrion iz kojeg je rođena zamrznut je 1992. godine i ostao je u tom stanju sve do februara, kada su Tina (29) i Ben Gibson (36) usvojili njen embrion. Tina je rodila Moli krajem oktobra, skoro 27 godina nakon što je embrion zamrznut.

Moli je rođenjem postavila novi rekord za najstariji zamrznuti embrion koji je rezultirao rođenjem. Prošli je držala njena starija sestra Ema.

„Sa Emom smo bili presrećni da smo dobili bebu. Sa Moli je isto. Malo je smešno – idemo ponovo i sa novim svetskim rekordom“, kaže Tina Gibson za Si-En-En.

Gibsonova je postala trudna sa Emom i Moli uz pomoć Nacionalnog centra za doniranje embriona, gde se skladište zamrznuti embrioni koji nisu iskorišćeni u in vitro oplodnji.

Porodice mogu da usvoje neiskorišćene embrione. Moli i Ema su i genetske sestre, jer su embrioni donirani i zajedno zamrznuti 1992. godine.

Ema, starija ćerka Gibsonovih, rodila se u novembru 2017. godine i postavila rekord za najduže zamrznuti embrion koji je rezultirao rođenjem. Njen embrion je bio zamrznut 24 godine.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: