Traže kandidate koji će za 11.000 eura 30 dana ležati u krevetu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Traže kandidate koji će za 11.000 eura 30 dana ležati u krevetu

Datum:04.12.2020.

Kandidati moraju imati između 24 i 55 godina, indeks tjelesne mase, odnosno BMI između 19 i 30 i biti visoki između 1,53 m i 1,92 m



Neobičan, a jako dobro plaćen posao nudi se u Njemačkoj. Naime, njemački avio centar (DLR) u Kelnu traži dvanaest muškaraca i dvanaest žena za istraživanje koje traje 60 dana.


– Ali to nije upotpunosti laka zarada. Nije to samo ležanje i odmaranje – rekla je Andrea Nitsche iz DLR-a.

Učesnici istraživanja moraju ostati u krevetu 30 dana neprekidno, s glavom koja mora biti u položaju malo niže od nogu, odnosno za 6 stepeni.

– To je muškarcima posebno teško – objašnjava Nitsche. Istraživanje traje ukupno 60 dana, uključujući dvije sedmice aklimatizacije i dvije sedmce naknadne njege.


Slična istraživanja već su provedena u DLR-u. Koriste se za istraživanje, koje se protivmjere mogu preduzeti protiv degenerativnih promjena kod astronauta. Uz strogi odmor u krevetu, treba simulirati efekte bestežinskog stanja u svemiru.

Učesnici moraju ispuniti brojne zahtjeve. Moraju imati između 24 i 55 godina, indeks tjelesne mase, odnosno BMI između 19 i 30 i biti visoki između 1,53 m i 1,92 m. Uz to, podnosioci zahtjeva trebaju biti mentalno i fizički sposobni i zdravi. Oni kojima je samo novac na umu, često ne ispunjavaju zahtjeve.

 


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: