VODA OD BIJELOG LUKA JE TOLIKO ZDRAVA DA ĆE VAM PREPORODITI ORGANIZAM | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

VODA OD BIJELOG LUKA JE TOLIKO ZDRAVA DA ĆE VAM PREPORODITI ORGANIZAM

Datum:14.12.2020.

Voda od bijelog luka jača imuni sistem i čisti tijelo od toksina, a veoma moćno djeluje i protiv svih vrsta upala - virusnih, gljivičnih i bakterijskih. Smatra se jednim od najjačih prirodnih lekova.

Kako da pripremite

Očistite jedan čen bijelog luka i isjecite ga uzdužno, ubacite ga u vodu, poklopite tanjirićem i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 24 sata. Za to vrijeme će bijeli luk otpustiti sastojke u vodu. Vodu popijte, a polivine čena sačuvajte. Ponavljate ovaj postupak barem sedam puta u toku jednog meseca. Najbolje bi bilo da napitak pijete prosečno dva puta nedeljno.

Ovaj napitak popraviće vaš imuni sistem, očistiće tijelo od nagomilanih otrova i djelovaće preventivno na niz oboljenja, među kojima su visok krvni pritisak, upale, grip, virusi i bakterije, ali i najteža oboljenja poput kancera.

Proklijali bijeli luk

Možda niste znali, ali proklijali bijeli luk je još zdraviji u odnosu na običan, jer je jači antioksidans. Njegova protivupalna i antikancerogena svojstva, kao i moćno dejstvo koje ima na očuvanje kardiovaskularnog sistema su još jača u klicama bijelog luka.

Neke biljke kao što je krompir nisu zdrave kada proklijaju, jer tada ispuštaju određene toksine, ali to nije slučaj sa bijelim lukom. On je najzdraviji kad proklija, jer tada postiže svoj pun potencijal i nutritivne vrednosti.

Dakle, slobodno ostavite bijeli luk da proklija, a zatim ga koristite. Evo i kako.

Polovine čena koje su vam ostale iz vode, odmah stavite u tanjirić i poklopite. čašom. Ostavite na sobnoj temperaturi. Na taj način ćete stvoriti uslove slične staklenoj bašti i bijeli luk će vrlo brzo pustiti klice. Proklijali bijeli luk najbolje je da koristite u svježem stanju, tako što ćete ga dodati u salate, napitke ili posuti preko jela.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: