Turistička organizacija Republike Srpske izdala brošure namjenjene turistima | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Turistička organizacija Republike Srpske izdala brošure namjenjene turistima

Izvor: Turistička organizacija Republike Srpske | Datum:19.04.2021.

Turistička organizacija Republike Srpske izdala je brošuru koja je prvenstveno namjenjena turistima, kako stranim tako i domaćim gostima koji dođu ili namjeravaju doći u našu zemlju da kao svojevrstan vodič ih upozna sa našom gastro i etno kulutrom.
Predstavljena su jela koja su manje više svima nama dobro poznata poput: cicvare, uštipaka, sarme, pure, pasulja, pite, jagnjetine ili teletine ispod sača, prasećeg pečenja, ribe ......


S obzirom da nam je kuhinja jako slična sa zemljama u regionu ipak smo izdvojili nešto što možemo reći da je karakteristično za naše prostore kao što je: sir Trapist, romanijski skorup, janjski kajmak, nevesinjski sir iz mjeha, banjalučki ćevap, te hercegovački pršut.
Pića ili kako sam naslov kaže dobra kapljica se odnosi na ponudu naših vinarija, sa akcentom na one koje imaju degustacionu salu, poput Jungića, Vukoje i Anđelića.


Ovdje su takođe, predstavljeni rakija - piće po kojem ove prostore zasigurno svi znaju ali naravno tu je i Nektar pivo, kao i naša kraft piva.

Budući da je primarni cilj brošure privljačenje gostiju da dođu i obiđu našu zemlju predstavili smo smo i nekoliko smještajnih objekata, naših etno sela koji ambijentalno odgovaraju i u kojima se služi tradicionalna hrana.
Brošura je za sada dostupna u online verziji i možete je pogledati na našem sajtu www.turizamrs.org , a u planu je prevod iste na engleski, njemački i ruski jezik.

 


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: