Ovo su najljepše frizure za okrugli oblik lica 0 | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Ovo su najljepše frizure za okrugli oblik lica 0

Izvor: https://www.minimagazin.info/ | Datum:03.09.2021.

Ukoliko imate okrugli oblik lica, sljedeće frizure mogu vam pomoći da na najljepši način istaknete njegove karakteristike, ali da ujedno prikrijete i male nedostatke.

Ravni paž

Asimetrična paž frizura uvijek je odlična opcija, a ako imate okrugli oblik lica, dublji razdjeljak sa strane i ravni vrhovi stvaraju paž frizuru koja vam fantastično pristaje.



Punđa i šiške

Mislile ste kako je punđa na vrhu glave idealna samo za one dane kada vam kosa baš i nije čista? Razmislite ponovo. To je stil koji možete uvijek nositi, a duge “lažne” šiške čine ga tako odličnim za okrugli oblik lica. Kako dobiti lažne šiške? Dio kose sa zadnje strane prebacite naprijed, a zatim ostatak kose zavežite u punđu.

Razbarušeni paž srednje dužine

Ni kratka, a ni duga kosa – da, to je apsolutno odlična dužina za okrugli oblik lica, jer s kosom srednje dužine možete napraviti tako mnogo frizura. Ova, sa šiškama prebačenim u stranu, pomoći će vam da izgledate veoma moderno, ali ujedno i jako privlačno.



Talasasta pixie frizura

Tek par nonšalantnih talasa u kosi biće sasvim dovoljno da dobijete frizuru koja će vas dovesti u centar pažnje. I, da, odlična je za okrugli oblik lica.

Savršena punđa

Da, ona zaista postoji i smještena je na vašem potiljku dok vam šiške, prebačene u stranu, pomažu da lice izgleda tanje.



Rep preko ramena

Podizanje kose i njeno “odvlačenje” od lica dodaje visinu i volumen na vrhu usljed čega lice izgleda manje zaobljeno. Na kraju, rep prebačen preko ramena samo dodatno doprinosi ovom efektu.

Nježne šiške

Izraženije crte lica (pri tome se misli na okrugli oblik lica) zahtijevaju i nježnije šiške odnosno malo rjeđe nego uobičajeno. Na taj način dobijate nježniji i privlačniji stil, a koji možete postići tako što ćete šiške blago zagladiti četkom nakon feniranja.



Teksturisani paž

Teksturisani paž jedna je od najlaskavijih frizura za okrugli oblik lica, a najbolje od svega je to što se veoma lako može napraviti.

Pletenica sa strane

Ukoliko imate dužu kosu, onda ste sigurno vične frizurama sa pletenicama. Međutim, ukoliko imate okrugli oblik lica, onda je ova frizura sa pletenicom prebačenom u stranu i dužim šiškama s druge strane jedna od najljepših koja će skrenuti pažnju na frizuru, a ne na oblik lica.



Centralni razdjeljak

Razdjeljak po sredini glave upravo je mali detalj koji će vam pomoći da dobijete veoma elegantnu frizuru. Duži paž ili lob odgovara okruglom obliku lica te ga čini “izduženim” i tanjim, što vam i jeste cilj.

Autor: minimagazin.info


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: