Najbolje igračke za podsticanje dječje kreativnosti | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Najbolje igračke za podsticanje dječje kreativnosti

Izvor: Nezavisne novine | Datum:06.09.2021.

​Igračke su veoma važne u odrastanju svakog djeteta.

One ne samo da podstiču razvoj i maštu, već i uče o svijetu koje okružuje dijete i ono bolje upoznaje sebe.

Period od rođenja do sedme godine je ključan u razvoju svakog mališana. Djeca se u tom periodu igraju i na taj način upoznaju svijet, istražuju, razvijaju svoje potencijale, prva interesovanja, bude maštu i podstiču kreativnost.

U tom ključnom periodu, igračke su veoma važno sredstvo za razvoj djeteta, pa je zato važno da se djeca igraju sa određenim igračkama.

Dječji psiholozi savjetuju da bi roditelji na početku trebalo da budu uključeni u svaku igru, jer tako daju ideje koje će dijete brzo usvojiti.

Igranje uloga je način na koji djeca uče o svijetu koji ih okružuje. Tokom maštovite igre, djeca manipulišu raznim predmetima i izražavaju sebe - kako verbalno, tako i neverbalno.

Kuhinja za djecu

Nisu samo djevojčice oduševljene ovom kuhinjom, već i dječaci koji obožavaju da sjeckaju voće i povrće i da, naravno, eksperimentišu u kuhinji.

Malim kuvarima obično najviše pažnje privlači posuđe - ono im je često zanimljivije od svih igračaka koje imaju.

Kroz ovu igru djecu možete naučiti raznim stvarima - od toga da je ringla vruća i da ne smiju da je diraju, kao i da neke kuhinjske elemente ne bi trebalo da koriste bez nadzora roditelja.

Alat za dječake

Alat setovi podstaknuće dječake da imitiraju starije i "popravljaju" po kući raznorazne predmete i stvari za koje niste ni bili svjesni da mogu da se poprave.

Ovim igračkama mališani razvijaju finu motoriku koja je veoma značajna za njihov dalji razvoj.

Kućica za lutke

Među najpopularnijim igračkama za devojčice su definitivno kućice za lutke. Ove kućice imaju pregršt detalja koji će okupirati vreme vaše princeze dok bude tražila idealan raspored za njenu najdražu lutku.

Prodavnica

Djeca se kroz ovu igru uče kreativnosti, razvijaju maštu, obogaćuju svoj rječnik i uče nove riječi.

Igranjem uloga prodavca i kupca mališani uvježbavaju socijalne vještine, koje su neophodne za zdrav razvoj djeteta.

Set za male doktore

Na ovaj način možete pomoći djetetu da se riješi straha od ljekara i kroz igru mu približite da je odlazak kod doktora za njegovo dobro.

Nabavite doktorski pribor, neka dijete bude doktor, a vi pacijent ili neka pregleda plišanu igračku ili lutku.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: