Životinje i fotografija: Ovako izgleda život u okeanima | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Životinje i fotografija: Ovako izgleda život u okeanima

Izvor: BBS NEWS | Datum:20.09.2021.

Ejmi Džen je osvojila nagradu za najboljeg fotografa okeana ove godine za fotografiju zelene morske kornjače okružene staklenim ribicama koja je uslikana na grebenu Ningalu u zapadnoj Australiji.

„Imala sam mnogo sreće da uhvatim trenutak kada su ribice počele da se razdvajaju i napravile krug oko kornjače", rekla je Džen, turistički vodič i fotografkinja iz Zapadne Australije.

Provela je poslednjih deset godina istražujući morski park Ningalu, koji je na listi svetske baštine Uneska, i pomogla je u istraživanju nekih od najugroženijih svetskih okeanskih vrsta.

Okeanografski magazin ovo takmičenje organizuje kako bi se naglasila lepota okeana i stvari koje ga ugrožavaju.

Henli Spirs je osvojio drugo mesto sa fotografijom bluna koje zaranjaju u vodu na ostrvima Šetlend u Škotskoj.

Treće mesto je osvojio Meti Smit za fotografiju jastreb kornjače koja izranja iz vode.

Nagrada Pedeset ženskih fatoma (The Female Fifty Fathoms Award) - nova kategorija uvedena kako bi se proslavljale inspirativne žene u fotografisanju okeana - pripala je Rene Kapocoli, nastavnici biologije i fotografkinji iz Los Anđelesa, za skup radova koji sadrži fotografiju crne grebenaste ajkule čije je peraje u ravni sa suncem.

Fotografija je nastala u Francuskoj Polineziji.

Hana Le Leu osvojila je nagradu za najboljeg mladog fotografa okeana u 2021. godini za fotografiju mladunčeta zelene morske kornjače koje izranja iz vode dok iznad nje preleću gladne ptice na ostrvu Heron u Australiji.

Fotografije su vlasništvo fotografa koji su ih snimili.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: