Uskoro ''Gladijator 2'': Reditelj potvrdio nastavak filma | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Uskoro ''Gladijator 2'': Reditelj potvrdio nastavak filma

Izvor: ATV | Datum:04.10.2021.

Ono o čemu se dugo šuškalo, sada je potvrđeno - početkom 2022. godine Ridli Skot kreće sa pripremama za snimanje "Gladijatora 2".

"Već imam gotov scenario za nastavak filma. Čim završim rad na filmu "Kitbag", bacam se na snimanje "Gladijatora 2" - rekao je Ridli Skot (83) u razgovoru za Empire, najavljujući tako nastavak filmskog hita iz 2000. godine.

Glavnu ulogu imao Rasel Krou koji je igrao generala Maksima Decidija Meridija, prijatelja cara Marka Aurelija, kojeg izdaje i ubija njegov ambiciozni sin Komod. Film u kojem se Maksim probija kroz gladijatorsku arenu kako bi se osvetio za ubistvo svoje porodice i cara, osvojio je prije 21. godinu pet Oskara, uključujući onog za najbolji film.

Nastavak kultnog filma najavljuje se godinama, a strani mediji nagađaju da će se filmska priča fokusirati na Luciusa, Lucillinog sina, kojeg je u "Gladijatoru" igrala Koni Nilsen.

Lucius je nećak Komoda (2000. godine igrao ga je Hoakin Finiks) rimskog vođe kojeg je ubio Maximus, a "Gladijator 2" pratiće šta se događa sa Luciusom kad odraste. Inače, Luciusa je prije 21 godinu glumio Spenser Trit Klark, ali nije poznato da li će glumac igrati i odraslog junaka.

Ridli Skot trenutno ne želi da otkriva detalje, a sve će biti jasnije krajem godine, kad neumorni reditelj završi ostale filmske projekte. A nije da ih manjka.

Jer Skot će, za početak, već ovog mjeseca predstaviti film "House of Gucci" sa Lejdi Gagom, Adamom Drajverom, Alom Paćinom i Džerardom Letom.

Potom u novembru Skot ima premijeru filma "The Last Duel", istorijskog istorijski spektakl, čija se radnja odvija u 14. vijeku. U njemu glume Met Dejmon i Ben Aflek.

Nakon toga reditelj će se posvetiti filmu "Kitbag" u kojem Hoakin Finiks igra Napoleona Bonapartu, a Džodi Kormer njegovu Žozefinu. Kad sve to završi, Skot će se posvetiti "Gladijatoru 2".

"Čim završim s Napoleonom, biću spreman za povratak u stari Rim", rekao je reditelj.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: