Brzo i bez pečenja: Rafaelo kolač | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Brzo i bez pečenja: Rafaelo kolač

Izvor: https://www.minimagazin.info/2021/11/17/brzo-i-bez-pecenja-rafaelo-kolac/ | Datum:17.11.2021.

Postoji više načina na koje možete napraviti omiljeni Rafaelo kolač, a mi vam ovaj put donosimo recept za verziju koja se ne peče. Prijatno!

Sastojci

foto: kolaci.biz

Krema
1 l mlijeka
100 grama šećera
dva pudinga od vanilije
120 grama putera
50 grama bijele čokolade
210 grama kokosa
180 ml pavlake za šlag.
Ostalo
500 grama petit keksa
kokos za posipanje.
Priprema
U zdjelu dodajte puding, šećer i malo mlijeka, sastojke pomiješajte žicom za mućenje. Ostatak mlijeka naspite u šerpu i stavite da se kuva. Kada mlijeko prokuva, sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke. Sve zajedno nastavite kuvati.

U skuvanu kremu dodajte puter i nasjeckanu bijelu čokoladu (mogu biti i čokoladni dugmići odnosno kapljice). Sve miješajte mikserom dok se sastojci ne istope. Šerpu sklonite sa strane i dodajte kokos, kratko miješajte mikserom. Dodajte pavlaku za šlag i sve sjedinite.



Odmah, dok je krema vruća, možete započeti slaganje. U kalup prečnika 21×22 cm na dno poredajte petit keks. Rasporedite dio kreme. Poslažite petit keks. Rasporedite dio kreme. Poslažite petit keks. Rasporedite dio kreme. Poslažite petit keks. Rasporedite tanak sloj kreme. Kolač posipajte kokosom. Stavite ga u frižider, najbolje preko noći.

Pogledajte i video kako da napravite ovaj ukusni kolač.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: