U Americi se prodaje vino sa marihuanom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

U Americi se prodaje vino sa marihuanom

Izvor: Zanimljivosti dana | Foto: Zanimljivosti dana | Datum:18.10.2016.

U američkoj saveznoj državi Kaliforniji, doktori mogu da vam prepišu recept za marihuanu, kompanije su stalno u potrazi za novim proizvodima, kako bi iskoristili što bolje rastući trend legalne potrošnje marihuane i povećale sebi profit.

vino sa marihuanomVino sa marihuanom koje postoji još od doba drevne Kine, koliko god zvučalo čudno, tek ovih meseci počelo se probijati na tržište SAD i to u sivoj zoni.

Dok mnoge države imaju zakone koji zabranjuju mješanje marihuane i alkohola ili uopšte prodaju bilo koje vrste droge, u Kaliforniji takvi zakoni ne postoje

U Americi je vino sa dodatkom marihuane razvijeno sredinom osamdesetih godina u Kaliforniji, gdje su vinari proizvodili ovo piće za privatna druženja s prijateljima.

Pa tako Kalifronijski vinari posluju na sivom tržištu (tržištu nad kojim država nema odgovarajući nadzor, ono koje se nalazi na ivici zakona u tzv. sivoj zoni).

vino s marihuanom beloVinari pomoću infuzije obogaćuju Pinot Noir, Syrah, Cambernet, Chardonnay, Grenaches i Viogniers. Razni sojevi marihuane imaju različite okuse i svojstva, i češće se koriste hibridi sojeva jer čiste sative i indike u kombinaciji sa alkoholom čine one koji ga piju nervoznima, anksioznima i “pijanijima”.

Vinari obično dodaju oko pola kile kanabisa u vinsku bačvu, i u procesu fermentacije, THC i vino se sjedinjuju. Proces fermentacije pretvara šećer grožđa u alkohol, a alkohol izvlači THC iz marihuane. To traje oko devet meseci.
Kombinacija navodno daje poseban doživljaj onima koji je popiju vino s marihuanom.

Vino ima zelenkastu boju, a s obizrom na dosta visoku cijenu, od 120-150 dolara po boci, u zavisnosti od proizvođača, teško da će potrošači baš moći da "divljaju" sa ispijanjem ovog vina s marihuanom.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: