Provokacija na utakmici Crne Gore i BiH – Crnogorci skandirali ''burek sa sirom'', reagovali i gradonačelnici | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Provokacija na utakmici Crne Gore i BiH – Crnogorci skandirali ''burek sa sirom'', reagovali i gradonačelnici

Izvor: rts, klix | Foto: klix | Datum:12.06.2022.

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Bosne i Hercegovine odigrale su sinoć utakmicu Lige nacija, a na tribinama Stadiona pod Goricom viđena je zanimljiva i domišljata provokacija – crnogorski navijači skandirali su „burek sa sirom“.

Utakmica Crne Gore i Bosne i Hercegovine protekla je u dobroj atmosferi pošto je navijanje bilo u fer i sportskom duhu, prenose sarajevski mediji.

 

Sve su duhovito začinili domaći navijači na kraju utakmice simpatičnim skandiranjem na račun pristalica iz Bosne i Hercegovine.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka organizatori su odlučili da navijači iz Bosne i Hercegovine prvi napuste Stadion pod Goricom, pa su crnogorski fanovi zadržani dok se tribina sa gostujućim navijačima nije ispraznila.

Dok su navijači izlazili sa stadiona, dovitljivi Crnogorci su počeli da skandiraju „burek sa sirom“, a video-snimak skandiranja se brzo proširio na društvenim mrežama.

Reč je o simpatičnoj i duhovitoj provokaciji jer, kako je poznato, u Bosni i Hercegovini je burek tradicinalno jelo samo sa mesom, dok se na području Crne Gore i drugih zemalja na Balkanu mogu pronaći različite varijante istog imena, zbog čega se Bosnaci često bune.

„Dabogda vas sa biroa zvali" i reakcija gradonačelnika
Provokacija crnogorskih navijača izazvala je brojne komentare i šale na društvenim mrežama, a domišljati fanovi iz BiH smišljaju kako da odgovore kada se dva komšijska rivala sastanu u revanšu u Zenici.

Jedan od predloga je i „Dabogda vas sa biroa zvali", na šta je u šaljivom tonu na Tviteru „reagovao" gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je pozvao koleginicu iz Sarajeva da se „tenzije smire".

„Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak pre nego ovo eskalira", poručio je Vuković.

Ubrzo je usledio odgovor gradonačelnice Sarajeva i poziv Vukoviću da dođe u glavni grad Bosne i Hercegovine.

„Utakmica reprezentacije BiH i Crne Gore potvrda je iskrenog prijateljstva. Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uverena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek - sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji", poručila je Karićeva.

Vuković je odmah odgovorio i najavio dolazak u Sarajevo, ali uz jedan predlog.

„Dogovoreno. Imajući u vidu ozbiljnost trenutne situacije, a u želji da doprinesem normalizaciji prilično narušenih odnosa, predlažem da na meniju ne bude bureka sa sirom", zaključio je Vuković.

Utakmica Grupe 3 Lige B Lige nacija završena je u Podgorici nerešenim rezultatom 1:1. Igrao se 62. minut kada je Menalo doveo gostujuću reprezentaciju u prednost, koja je trajala do 77. minutu, kada je Crna Gora stigla do izjednačenja. Marušić je pogodio i postavio konačnih 1:1.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: