Oboren Ginisov rekord u najbržoj vožnji na dva točka (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Oboren Ginisov rekord u najbržoj vožnji na dva točka (VIDEO)

Izvor: Zanimljivosti dana | Foto: Zanimljivosti dana | Datum:03.11.2016.

U Finskoj, u gradu Nokia, postavljen je novi Ginisov i svjetski rekord za najbržu vožnju automobila na dva točka. Novi svjetski rekord je postavljen kada je razvojni proizvod "Nokian Tyres", sa Vianor profesionalnom trkačkom posadom uz poznatog vozača Vesa Kivimakija uduržili svoje snage.

najbrza voznja na dva tocka

Novi svjetski rekord za najbržu vožnju automobila na dva točka iznosi 186,269 km/hObaranje ovog rekorda je izvedeno na 2 kilometra dugoj, i 50 metara širokoj aerodromskoj Sejnejoki pisti.

Gume na ovom automobilu koji je služio za obaranje Ginisovog rekorda u najbržoj vožnji na dva točka su bile ojačane sa "Nokian Tyres Aramid Sidewall" tehnologijom (pregradama u gumama) koje stvaraju otpornost na habanje i posjekotine.

Prethodni Ginisov rekord držao je Göran Eliason koji je ovaj rekord postavio davne 1997. godine, a tada je vozio automobil na dva točka pri brzini od 181.25 kilometra na sat.

Ujedno podsjećamo da je Ginisov svjetski rekord za najdužu vožnju na dva točka postavio Graham John Martin (iz Južne Afrike), koji je prešao razdaljinu od 320.1 km na dva točka.

Rekord je postavio vozeći Yamahu XS 1100 s prikolicom na Gerotek Test Stazi u Pretoriji 21. avgusta davne 1988. godine.

Pogledajte video kako je izgledalo obaranje svjetskog rekorda, u najbržoj vožnji automobila na dva točka:



Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: